SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sollentuna Slalomklubb
Skidor

Att välja träningsgrupp

Efter U8 väljer man träningsgrupp för åkaren utifrån ambition:

 

U10:1

  • Tävlingsgrupp som tränar 2 ggr/vecka (måndag + onsdag). Barnen tävlar i både Stockholm Race och i Klubbcupen samt delta på alla klubbens läger. Fokus på banåkning.
  • Föräldrar ställer upp som funktionärer på Stockholm Race, Klubbcupen och Ross-Knocken  (utöver att besätta roller som behövs i klubben och i träningsgruppen).

U10:2

  • Träningsgrupp som tränar 2 ggr/vecka (måndag + onsdag). Barnen uppmuntras till att vara med i Klubbcupen och även vara med på klubbens Familjeläger.
  • Föräldrar ställer upp som funktionärer på Klubbcupen och Ross-Knocken (utöver att besätta roller som behövs i träningsgruppen).

U12:1

  • Tävlingsgrupp som tränar 2 ggr/vecka (tisdag och torsdag). Fokus mot slalomträning i bana (SL och GS). Tidtagning kan förekomma. Utöver det deltar barnen i barmarksträning och på merparten av försäsongslägren. De deltar i de flesta tävlingar i Minivärldscupen (MVC), i Klubbcupen (om inte tävlingarna krockar med Minivärldscupen) och ges möjlighet att tävla i Mälarcupen.
  • Föräldrar ställer upp på träningar/tävlingar som föräldrastöd till ordinarie tränare. Föräldrar ställer upp som funktionärer på MVC, Mälarcupen, Klubbcupen och Ross-Knocken  (utöver att besätta roller som behövs i klubben och i träningsgruppen).

U12:2

  • Träningsgrupp som tränar 2 ggr/vecka (tisdag och torsdag). Fokus på att utveckla skidåkningen mot tävling – blandar friåkning/ teknikövningar/träning i bana (SL och GS). Barnen deltar i Klubbcupen och i mån av intresse kan barnen erbjudas möjlighet att även delta i externa tävlingar såsom MVC och Mälarcupen (efter samråd mellan huvudtränare). Barnen uppmuntras att delta i försäsongslägren.
  • Föräldrar ställer upp som funktionärer på Klubbcupen och Ross-Knocken (utöver att besätta roller som behövs i träningsgruppen).

U14:1

  • Tävlingsgrupp som tränar 2 ggr/vecka (tisdag och torsdag). Fokus mot slalomträning i bana (SL, GS och SG). Utöver det deltar barnen i barmarksträning och på merparten av läger under både försäsong och säsong. De deltar även i de flesta tävlingar i Lilla Världscupen (LVC) och ges möjlighet att tävla i Mälarcupen.
  • Föräldrar ställer upp på träningar/tävlingar som föräldrastöd till ordinarie tränare. Föräldrar ställer upp som funktionärer på LVC, Mälarcupen, Klubbcupen och Ross-Knocken (utöver att besätta roller som behövs i klubben och i träningsgruppen).

U14:2

  • Träningsgrupp som tränar två dagar i veckan (tisdag och torsdag). Barnen tävlar i första hand i Klubbcupen, i mån av intresse och utrymme erbjuds de även möjlighet att delta i externa tävlingar (i första hand Mälarcupen) efter samråd mellan huvudtränare.
  • Föräldrar ställer upp som funktionärer på Ross-Knocken (utöver att besätta roller som behövs i träningsgruppen).

U16:1

  • Tävlingsgrupp som tränar minst 2 ggr/vecka. Fokus mot slalomträning i bana (SL, GS, SG och DH). Utöver det deltar barnen i barmarksträning och på merparten av läger under både försäsong och säsong. De deltar även i de flesta tävlingar i USM och ges möjlighet att tävla i Region 4-Tour.
  • Föräldrar ställer upp på träningar/tävlingar som föräldrastöd till ordinarie tränare. Föräldrar ställer upp som funktionärer på USM,  och Ross-Knocken (utöver att besätta roller som behövs i klubben och i träningsgruppen).

U16:2

  • Träningsgrupp som tränar två dagar i veckan. Barnen tävlar i första hand i Klubbcupen, i mån av intresse och utrymme erbjuds de även möjlighet att delta i externa tävlingar, efter samråd mellan huvudtränare.
  • Föräldrar ställer upp som funktionärer på Ross-Knocken (utöver att besätta roller som behövs i träningsgruppen).

U17+

  • Tävlingsgrupp bestående av åkare från alla Stockholms alpina klubbar som tränar 1 gång/vecka tillsammans. Fokus mot slalomträning i bana (SL, GS). Utöver det deltar ungdomarna i barmarksträning och på läger under både försäsong och tävlingssäsong. De bereds även möjlighet att tävla i FIS.
 
Samarbetspartners