SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sollentuna Slalomklubb
Skidor

Ny i klubben?

Välkommen till Sollentuna Slalomklubb!

Här finns lite information om ditt barns träning och om hur du som förälder och medlem kan hjälpa till. Ingen klubb är bättre än vad dess medlemmar gör den till!

 

Indelning i åldersgrupper för träning och tävling

 • U7: 7 år
 • U8: 8 år
 • U10: 9-10 år
 • U12: 11-12 år
 • U14: 13-14 år
 • U16: 15-16 år
 • Juniorer (FIS): från 17 år

 

Kommunikation

Alla träningsgrupper har en egen gruppsida där information om träning, tävling, läger publiceras. Här finns även gruppens kalender som du kan prenumerera på. En del information skickas ut med e-post och vissa grupper har egna Facebook-sidor. I SportAdmin MedlemsApp kan du läsa och besvara kallelser till träningar. Håll även koll på klubbens hemsida www.sslk.nu för att inte missa någon klubbgemensam information, t ex om familjeläger, liftkort, utbildningar och klubbkläder.

 

Att tänka på inför träning

Att vara lagom mätt och otörstig samt ha varit på toaletten är en god början på en träningskväll.

Se till att ditt barn har ändamålsenliga kläder anpasade till vädret för att slippa frysa, bli blöt etc. Skidor, pjäxor, stavar, hjälm och ryggskydd ska passa, bindningar ska vara inställda så att de löser ut vid rätt tillfälle. Om skidorna dessutom har vassa kanter och är vallade har åkaren goda förutsättningar att få ut så mycket som möjligt av skidåkningen.

Om hjälpen är märkt med förnamn är det lättare för oss alla att lära oss varandras namn.

Passa tiden - kommen man för sent kan gruppen ha åkt iväg och kan vara vår att hitta bland alla andra grupper.

Att mamma och pappa finns i närheten kan kännas bra, åtminstone i början för barnet. Även för tränaren kan man vara ett stöd genom att till exempel hjälpa till att ploga, sätta/riva bana eller bara finnas till hands om något barn behöver hjälp när träningen pågår. Prata med ditt barns tränare om vad du kan hjälpa till med!

 

Vad kan du bidra med?

Klubben är en ideell förening som bygger på medlemmarnas engagemang. Det finns kommittéer och arbetsgrupper för olika uppgifter, exempelvis tävling, läger, ekonomi, tränarutbildning, teknik, material, administration, kommunikation mm. Allt ska fungera! Och allt bygger på att alla vi hjälps åt! Anmäl ditt intresse genom att prata med tränare eller administratör för ditt barns träningsgrupp.

 

Vår värdegrund

 • Glädje. Bra skidåkare kommer från en bra och rolig gemenskap. Vi kommer alltid till träningen med ett leende på läpparna.
 • Flest på start, många på pallen. SSLK är en tävlingsklubb. Vi vill ha så många åkare från klubben som möjligt på start. De som har ambitioner att bli bäst skall ha möjligheten i SSLK hela vägen till toppen.
 • Vi stöttar och hjälper varandra till framgång. Vi stöttar varandra på både träning och tävling. Alla föräldrar och barn hjälper varandra.
 • I SSLK tränar vi med varandra, inte mot varandra. Vi tränar och tävlar med varandra som ett lag, och stöttar varandra i med och motgång.
 • I SSLK är vi goda förebilder. Jag visar hänsyn och respekt för mig själv, varandra och andra.

 

Klubbtävlingar

Alla medlemmar i alla åldrar är välkomna att delta i Klubbcupen. Klubbens förhoppning är att alla provar på att tävla i våra klubbtävlingar. För att kunna genomföra tävlingarna behövs många föräldrar som funktionärer. Förutom att alla roller är viktiga är det också ett sätt att lära känna andra föräldrar och aktiva i klubben. Det är en viktig del i vår klubbanda!

 

Medlems- och träningsavgift

Alla medlemmar betalar en medlemsavgift och alla aktiva åkare betalar en träningsavgift beroende på vilken träningsgrupp man tillhör. Avgiften faktureras efter att föreningsstämman har fastställt den för kommande år (normalt på hösten). Läs mer om medlemskap.

 

 
Samarbetspartners