SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sollentuna Slalomklubb
Skidor

Välkommen till Sollentuna Slalomklubb!

Är ni intresserade av alpin skidåkning eller snowboard? Vi bedriver träning från 6 års ålder och välkomnar kontinuerligt nya åkare i alla åldrar. Anmäl ert intresse via vårt formulär eller maila till carin.ivarsson.sslk@gmail.com

 

Sollentuna Slalomklubb (SSLK) bedriver tränings- och tävlingsverksamhet inom alpin skidåkning och snowboard. Vår hemmabacke är Väsjöbacken i Sollentuna.

Medaljer, våffelmys, strömavbrott och härlig atmosfär under USM i Funäsdalen!
2024-03-21 14:52

SM-veckan kan nu summeras och vi konstatera att det blev en lyckad och minnesvärd vecka för SSLK med flertalet lagmedaljer och individuella medaljer. En härlig vecka med mycket gemenskap, glädje, tårar, bra skidåkning och fantastiskt engagemang och coaching från våra suveräna tränare Johan Malmgren och Carl Dalmalm.

 

SSLK hade totalt 13 åkare på plats i Funäsdalen som alla körda samtliga fyra discipliner från störtlopp till slalom. De 13 åkarna som gjorde klubben stolt genom att visa prov på härlig kämpaglöd, laganda och sportslighet var, Alma Lotzander, Cecilia Ovrén, Ebba Österlind, Freja Bergstedt, Saga Martinsson, Hugo Gedal, Jonathan Sundström, Leo Östmark, Sixten Öjerstam och Zackarias Rahde i U15 samt Linn Grufman, Sara Ivarsson, och Ruth Possung Larm i U16.

 

Förutom totalt fem lagmedaljer till SSLK blev det också två fina SM-guld till Sara Ivarsson som höll på att bli tre men tyvärr körda Sara ut några käppar från mål under lördagens slalomtävling efter att ha legat i topp efter åk 1. Sara avslutade helgen med ytterligare en plats på prispallen då hon fick med sig en tredje plats i den avslutande storslalomtävlingen.

 

Även Cecilia Ovrén och Freja Bergstedt fick vara med på var sin prisceremoni efter att ha kammat hem en var sin fin 5:e plats i Super G respektive Störtlopp.

 

Sista dagen fick tyvärr ett abrupt slut för vårt U15 gäng då ett strömavbrott i Härjedalen satte stopp för slalomens åk 2 och SM-medaljörer korades utifrån resultatet i åk 1.

 

Fina topp 6 placeringar (individuellt) och topp 3 placering (lag) blev det för:  

 

U15 Damer

2:a i Lag DH (Cecilia, Ebba och Freja)

2.a i Lag SG (Cecilia, Ebba och Freja)

5:a Freja Bergstedt i DH

5:a Cecilia Ovrén SG

 

U15 Herrar

3:a i Lag GS (Hugo, Jonathan och Zackarias)

 

U16 Damer

2:a Lag DH (Sara, Linn och Ruth)

1:a i Lag SG (Sara, Linn och Ruth)

1:a Sara Ivarsson DH

1:a Sara Ivarsson SG

3:a Sara Ivarsson GS

 

Bra kämpat alla fantastiska SSLK-åkare. Vi är stolta över er och våra tränare.

Vilken start på USM!!
2024-03-13 22:00
Silverlaget i DH D16

Det har börjat bra för U16 i Funäs. Båda tjejlagen tog silver i störtloppet och Sara Ivarsson slog till med ett individuellt guld! Grattis Sara! Även Freja Bergstedt gjorde en fin prestation i U15 och kom på femteplats. I lagen ingick Sara Ivarsson, Linn Grufman och Ruth Possung Larm (D16) samt Freja Bergstedt, Ebba Österlind och Cecilia Ovrén (D15).  

Lycka till på USM alla SSLK-åkare!
2024-03-10 20:43

I morgon börjar USM för våra U16-åkare. Sista träningspasset i Funäsdalen är genomfört och allas humör och form verkar på topp! Nu återstår bara för oss att önska alla åkare och våra supertränare Johan och Carl ett stort lycka till! Vi hejar på er!

 

STORT LYCKA TILL

önskar Styrelsen

 

Snart dags för Ross-Knocken 2024
2024-03-09 15:59

Helgen 16-17 mars är det dags för Ross-Knocken 2024.

 

Ross-Knocken är en av Sveriges största och mest traditionsfyllda nationella alpina ungdomstävlingar. Tävlingen är unik i sitt format och går i hög takt - med åk i två backar samtidigt - så det gäller att hänga med!

 

Ross-Knockens kvaldag (lördag) gäller som kval för att gå vidare till söndagens knockoutslalomtävling som avslutas med att åtta åkare i varje klass gör upp i en final med fina priser till alla finalister.

 

I samband med Ross-Knocken arrangeras även vår traditionella tävling för U10 (tidigare Stockholm Race) på söndagen. Den körs med ett kvalificeringsåk och sedan en A-, B- och C-final. Genom att ha pokaler i varje final så har alla åkare något kul att köra för i andra åket.

 

Välkomna på folkfest och en härlig tävlingshelg!

 

Sista anmälningsdag är 13 mars 2024.

 

Tävlingsinformation:

 

 

Nyheter från våra grupper
U16:1, 10/03 21:10 
U16:1, 03/09 21:15 
U16:1, 14/08 15:22 
 
Samarbetspartners