SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sollentuna Slalomklubb
Skidor

Välkommen till Sollentuna Slalomklubb!

Är ni intresserade av alpin skidåkning eller snowboard? Vi bedriver träning från 6 års ålder och välkomnar kontinuerligt nya åkare i alla åldrar.

 

Just nu uppdaterar vi vårt medlemssystem inför säsongen 2024/2025 så välkommen med din anmälan efter den 1 juli. 

 

Vid frågor kontakta: anna.sundstrom.sslk@gmail.com 

 

Sollentuna Slalomklubb (SSLK) bedriver tränings- och tävlingsverksamhet inom alpin skidåkning och snowboard. Vår hemmabacke är Väsjöbacken i Sollentuna.

Grattis Liv till landslagsplatsen 2024/2025!
2024-05-05 14:01

21 åkare har tagits ut i det alpina landslaget inför 2024/2025 och en av dem är SSLKs Liv Ceder. Stort grattis Liv. Vi hejar på dig och ser dig som en stor förebild för klubbens yngre åkare. 

Medaljer, våffelmys, strömavbrott och härlig atmosfär under USM i Funäsdalen!
2024-03-21 14:52

SM-veckan kan nu summeras och vi konstatera att det blev en lyckad och minnesvärd vecka för SSLK med flertalet lagmedaljer och individuella medaljer. En härlig vecka med mycket gemenskap, glädje, tårar, bra skidåkning och fantastiskt engagemang och coaching från våra suveräna tränare Johan Malmgren och Carl Dalmalm.

 

SSLK hade totalt 13 åkare på plats i Funäsdalen som alla körda samtliga fyra discipliner från störtlopp till slalom. De 13 åkarna som gjorde klubben stolt genom att visa prov på härlig kämpaglöd, laganda och sportslighet var, Alma Lotzander, Cecilia Ovrén, Ebba Österlind, Freja Bergstedt, Saga Martinsson, Hugo Gedal, Jonathan Sundström, Leo Östmark, Sixten Öjerstam och Zackarias Rahde i U15 samt Linn Grufman, Sara Ivarsson, och Ruth Possung Larm i U16.

 

Förutom totalt fem lagmedaljer till SSLK blev det också två fina SM-guld till Sara Ivarsson som höll på att bli tre men tyvärr körda Sara ut några käppar från mål under lördagens slalomtävling efter att ha legat i topp efter åk 1. Sara avslutade helgen med ytterligare en plats på prispallen då hon fick med sig en tredje plats i den avslutande storslalomtävlingen.

 

Även Cecilia Ovrén och Freja Bergstedt fick vara med på var sin prisceremoni efter att ha kammat hem en var sin fin 5:e plats i Super G respektive Störtlopp.

 

Sista dagen fick tyvärr ett abrupt slut för vårt U15 gäng då ett strömavbrott i Härjedalen satte stopp för slalomens åk 2 och SM-medaljörer korades utifrån resultatet i åk 1.

 

Fina topp 6 placeringar (individuellt) och topp 3 placering (lag) blev det för:  

 

U15 Damer

2:a i Lag DH (Cecilia, Ebba och Freja)

2.a i Lag SG (Cecilia, Ebba och Freja)

5:a Freja Bergstedt i DH

5:a Cecilia Ovrén SG

 

U15 Herrar

3:a i Lag GS (Hugo, Jonathan och Zackarias)

 

U16 Damer

2:a Lag DH (Sara, Linn och Ruth)

1:a i Lag SG (Sara, Linn och Ruth)

1:a Sara Ivarsson DH

1:a Sara Ivarsson SG

3:a Sara Ivarsson GS

 

Bra kämpat alla fantastiska SSLK-åkare. Vi är stolta över er och våra tränare.

Vilken start på USM!!
2024-03-13 22:00
Silverlaget i DH D16

Det har börjat bra för U16 i Funäs. Båda tjejlagen tog silver i störtloppet och Sara Ivarsson slog till med ett individuellt guld! Grattis Sara! Även Freja Bergstedt gjorde en fin prestation i U15 och kom på femteplats. I lagen ingick Sara Ivarsson, Linn Grufman och Ruth Possung Larm (D16) samt Freja Bergstedt, Ebba Österlind och Cecilia Ovrén (D15).  

Lycka till på USM alla SSLK-åkare!
2024-03-10 20:43

I morgon börjar USM för våra U16-åkare. Sista träningspasset i Funäsdalen är genomfört och allas humör och form verkar på topp! Nu återstår bara för oss att önska alla åkare och våra supertränare Johan och Carl ett stort lycka till! Vi hejar på er!

 

STORT LYCKA TILL

önskar Styrelsen

 

Nyheter från våra grupper
U16:1, 10/03 21:10 
U16:1, 03/09 21:15 
U16:1, 14/08 15:22 
 
Samarbetspartners