SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sollentuna Slalomklubb
Skidor

Niclas Skölds minnesfond

Vem var Niclas Sköld?

Anna Sköld, syster till Niclas, berättar:

 

"För de klubbmedlemmar som varit med ett tag och självklart för oss anhöriga är Niclas fortfarande ett glatt minne. Men för er alla nya som aldrig fick möta honom ska jag berätta lite om min bror.

 

Nicke föddes 29 januari 1973 i Töjnan i Sollentuna. Familjen Sköld började tidigt engagera sig i Sollentuna Slalomklubb och som sjuåring fick Nicke tillsammans med bland andra Björn Thorsén Hallberg, pappa Gunnar som första tränare. Karriären som tävlingsåkare gick bra, kanske inte helt beroende på pappa Gunnar, men ändå.

 

Utöver skidåkningen gillade Nicke friidrott och fotboll. Specialiteten inom friidrott var löpning, såväl kort- som långdistans. Bra placeringar fick han i Midnattsloppet och Lidingöloppet. Skidåkarkarriären gick som sagt uppåt och som 16-åring var han rankad tia i Sverige.

 

När Nicke inte sportade gillade han att umgås med sina kompisar och han var en uppskattad vän. När han gick i nian fick han Lions utmärkelse för bästa kompis i skolan. Tyvärr fick vi inte ha honom kvar hos oss så länge. Den 28 december 1989 dog Nicke 16 år gammal i en skidbacke i Ramundbergen.

 

Sammanfattningsvis kan man beskriva Nicke som ett idrottsligt föredöme och en god vän. Det är så vi minns honom och så vi hedrar honom genom att varje år stödja ungdomar med liknande egenskaper i Niclas Skölds Minnesfond."

 

Fonden instiftades 1990

Minnesfonden instiftades 1990 för att hugfästa minnet av en framstående idrottsman och god kamrat. Stiftelsens ändamål är att premiera och uppmuntra talangfulla ungdomars utveckling. Fonden ska vidare främja ledar- och tränarutbildning samt säkerhetsfrågor inom Sollentuna Slalomklubbs och Turebergs Friidrottsklubbs (f.d. Turebergs Idrottsförenings) verksamhetsområden.

 

Varje år, i samband med SSLK:s klubbmästerskap, utdelas stipendier till personer inom Sollentuna Slalomklubb som utmärkt sig på dessa sätt.

 
Samarbetspartners