Hoppa till sidans innehåll

Lägerplanering


Klubben har i flera år haft som tradition att anordna ett familjeläger i Vemdalen (framöver kommer det att bli Klövsjö) där tränare, familj och åkare får möjlighet att träffas tidigt på säsongen. U14:2 lägger stor vikt på att alla åkare deltar i familjelägret av flera skäl:

  • Det är sannolikt den första kontakten med snö för säsongen och det är ett bra tillfälle att komma igång på skidor inför skidsäsongen.
  • Det är viktigt för åkare att lära känna varandra och bygga gemenskap så tidigt som möjligt.
  • Det är bra för tränare att lära känna alla åkare i gruppen och beroende på olika grad av färdighet få möjlighet att lägga upp ett träningsprogram inför träningen hemma i Väsjöbacken.

Det andra nyinlagda lägret den sista helgen i januari är också ett viktigt läger. Vid det här laget har åkarna i gruppen börjat anpassa sig till säsongens skidåkning, börjat utvecklas som åkare och har kört några SL-tävlingar i Klubbcupen. Ett GS-läger och fartläger kommer därför att läggas i Ramundberget sista helgen i Januari och det är därför viktigt att alla deltar av flera orsaker:

  • Under februari månad börjar Klubbcupen gradvis att övergå i GS-tävlingar och syftet med januarilägret är att under några dagar tillsammans i Ramundberget träna GS och fartåkning för att vara väl förberedda.
  • Åkarna kommer därför att ha mycket roligare under tävlingsarrangemangen under resten av säsongen eftersom de kommer att kunna prestera bättre.
  • Åkarna har vid det här laget börjat att lära känna varandra väl och det är bra att de ges möjlighet att också umgås socialt en helg för att förbättra samhörigheten i gruppen ytterligare.

Huvudambitionen är därför att alla åkare ska med på båda läger.

Uppdaterad: 31 AUG 2017 08:21 Skribent: Marlene Roos
E-post: This is a mailto link

U10:1 på Facebook   U10:1 på Instagram

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se