Hoppa till sidans innehåll

U8:2 - Träningen drar igång torsdagen den 10:e januari kl. 17.00

07 JAN 2019 21:51
Kära föräldrar, Kung Bore har med Olles hjälp varit med oss, vilket innebär att träningen för U8:2 drar igång torsdagen den 10:e januari kl. 17.00. Samling sker utanför klubbhuset i Väsjöbacken. Träningen avslutas kl. 18.30.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2019 21:51

Några praktiska detaljer:

Var ute i god tid! Vi kör ett upprop med efterföljande gruppindelning kl. 17.00. Vi sen ankomst kan det vara svårt att fånga upp gruppen. Det gäller i synnerhet om man inte har varit med tidigare.

Liftkort: Säsongskort för barnen bör införskaffas i god tid innan träningen (gärna någon dag innan) eftersom det kan vara kö till liftkortskassan i samband med träningsstart. Eftersom ni får rabatt på säsongskorten finns det listor på åkarna i kassan som de prickas av emot. Liftkorten kan även köpas på nätet (www.vasjobacken.com).

Föräldrastöd: Vi behöver hjälp av föräldrar med barn som behöver gå på toaletten, att köra övre liften i familjebacken etc. Schema kommer att distribueras. Om ni inte kan närvara på det datum ni har tilldelats måste ni själva byta med någon annan familj. Anmäl er till en tränare på plats när det är ”er” gång. ”Hjälpföräldrar” åker lift gratis utan stavar med en gul väst som finns att hämta i klubbhuset.

Förkunskapskrav: För att kunna delta i träningen är det en förutsättning att åkarna behärskar ankarliften samt att de kan ta sig ner för backarna på ”framsidan” på egen hand. Om du är osäker på om ditt barn klarar det är det bra om du är med som stöd (på skidor). Anledningen är att det inte finns tränarresurser för att ”punktmarkera” barn.

Utrustning: Hjälm (med en tejpbit med namn), Ryggskydd, Pjäxor (i rätt storlek av ”överlappstyp”), Skidor av slalommodell (ej twintip) med rätt längd (från marken till hakspetsen (min) eller nästippen (max)). Kom ihåg att kanterna ska hållas vassa. Stavar av rätt längd (vinkeln mellan över- och underarmen ska vara ca 90 grader om staven hålls upp och ner under trugan).

Övrigt: Kom ihåg att mätta och utvilade barn är glada barn! Se också till att barnen går på toaletten innan träningen.

Här hittar du även information om skidvård

Väl mött på torsdag!

Tränarna i U8:2

Skribent: Marlene Roos
Epost: This is a mailto link

U10:1 på Facebook   U10:1 på Instagram

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se