Hoppa till sidans innehåll

Schnalstal, Italien vecka 44 (U14-U16, FIS)

27 MAJ 2021 15:44
Välkommen till alplägret i Schnalstal, Italien! Läger för U14, U16 och FIS-åkare under höstlovet. Transport från Kaunertal för U16- och FIS-åkare som även deltar vecka 43.
 • Uppdaterad: 21 OKT 2021 16:21

Uppdatering angående Covid 4/10

Inför lägret i Schnalstal vill vi i styrelsen och lägergruppen tydliggöra följande ur Covid-perspektiv (detta gäller enligt vad vi vet per den 1 oktober):

 • Vi är 62 personer anmälda till lägret, varav ca 6-7 är barn under som ännu inte har fyllt 12 år.
 • Klubben följer de regler och rekommendationer som gäller i Sverige, Italien och Schnalstal med anledning av Covid. Det innebär att alla som är 12 år eller äldre kommer att behöva Covidpass (EU Digital Covid Certificate, kallas Green Pass i Italien) för att komma in i Italien och åka liften i Schnalstal. För att få ett Covidpass måste man antingen ha slutfört en vaccinationscykel sedan minst 15 dagar  efter andra vaccinationsdosen (för att åka lift i Schnalstal räcker det med att Covidpasset visar att man har fått minst en vaccinationsdos minst 15 dagar innan avresa), ha ett negativt PCR- eller antigentest utfärdat av behörig vårdgivare eller är friskförklarad från Covid-19. Barn under 12 år behöver inget Covidpass, men däremot test innan avresa precis som övriga. Läs mer här: Resa in i Italien från utlandet - Sweden Abroad, Lokala restriktioner i Italien - Sweden Abroad
 • Vad innebär detta? Om någon i gruppen blir smittad eller insjuknar i Covid-19 när vi är i Italien innebär det att både denne och alla som har varit i närheten av hen under minst 15 minuter sätts i karantän i 7-10 dagar, oavsett om man är vaccinerad sedan tidigare eller inte. Vi har fördelat boende familjevis i så stor uträckning som möjligt, men vi reser, äter och åker skidor tillsammans vilket innebär att det är många som kan behöva sättas i karantän om någon blir sjuk. Läs mer här: Har du symptom eller varit i kontakt med smittade samt karantän och vaccinationsbestämmelser - Sweden Abroad
 • Styrelsen bedömer att risken för att detta ska inträffa är liten men att konsekvenserna kan blir stora. Det är därför viktigt att alla är medvetna om riskerna och konsekvenserna. Det är också viktigt att alla följer rekommendationerna om att hålla avstånd, tvätta händer, använda munskydd mm både under resa, på hotellet, i liftar och i skidbacken. Vi ber även alla som uppvisar minsta symptom att hålla sig frivilligt isolerade till dess man vet om det rör sig om en Covid-19 infektion eller inte. Det rekommenderas att man tar med sig tester hemifrån för att så långt möjligt kunna testa sig själv/anhörig vid behov. 
 • Vi vore även tacksamma om alla vuxna och barn tar ett PCR-test innan avresan, dvs inte bara ett antigentest. Vi är medvetna om att vi inte kan kräva det, men det skulle minska risken för att någon får med sig smitta hemifrån.

Vid frågor, kontakta Maria Lotsander eller Marlene Roos i lägergruppen eller Anders Fast som är styrelseordförande.

 Resa, transport och transfer

 • U14: utresa lördag 30 oktober kl 09.15-11.55 (SK689 Stockholm Arlanda-Milano Linate) 
 • U16, FIS: transfer från Kaunertal till Schnalstal lördag 30 oktober
 • U14, U16, FIS: hemresa söndag 7 november kl 19.05-21.50 (SK690 Milano Linate-Stockkholm Arlanda)

Busstransfer till/från Schnalstal kommer att ordnas av klubben i samband med flighterna ovan. Kostnaderna fördelas på antal deltagare.

Flygresan till/från Milano bokar ni själva.Vi har prioriterat direktflyg för att undvika strul med borttappad bagage.  Särskilda förmåner kan utnyttjas om man bokar sportbiljett med vår kod SOSLCR2. Fördelen med denna biljettyp är att man kan ta med sig sportutrustning som extra bagage (23 kilo), full återbetalning fram till 1 dag före avresa samt gratis byte av namn på biljetten. Länk för bokning av sportbiljetter  https://www.sas.se/erbjudanden/priser/sportpriser/boka/

Respektive åkare behöver transportera sin egen utrustning. OBS: Glöm inte att anmäla transport av skidorna separat och säkerställ att det blir bekräftat!

Boende

Boendet i Schnalstal kommer att födelas mellan hotellrum på Piccolo Hotell Gurschler och Nebenhaus Kurzhof. 

Nytt för i år är att alla betalar sitt boende i samband med slutbetalning av lägret (och därmed slipper kortavgift +1,8% vid betalning på plats som tidigare år).

Logi och halvpension kostar ca 639 euro för vuxna, 559 euro för åkare födda 2006 eller tidigare och 519 euro för åkare födda 2007 eller senare. Kostnader för eventuell specialkost får man betala själv på plats.

Liftkort

Liftkort till åkarna beställs i samband med anmälan och betalning, ett sjudagars liftkort kostar 245 euro för åkare födda 2006 eller tidigare och 140 euro för åkare födda 2007 eller senare. Vuxna köper liftkort själva på plats. 

Kostnader som tas ut vid betalning

 • Boende och halvpension
 • Träningsavgift
 • Liftkort (inkl key card)
 • Transfer

I samband med uppdatering av priser kommer aktuell växelkurs användas för omräkning till priser i svenska kronor. Skulle växelkursen eller klubbens kostnader förändras förbehåller sig klubben rätten att justera kostnaden i efterhand.

Kostnaden för transfern beror på antalet lägerdeltagare.

Övrig information

Samtliga U14 åkare ska ha en ansvarig vuxen under lägret. Det måste inte vara en vuxen per barn, men alla U14-åkare måste ha någon som ansvarar för dem på resan.

Hotellbokningen är en gruppbokning som inte går att ändra. Önskar man längre eller kortare vistelse måste detta ordnas på egen hand.  

Anmälan

Anmälan görs via länk nedan senast 30 juni 2021. Anmälan avser logi, halvpension, liftkort, träningsavgift, transfer (inkl minibuss för U16 och FIS i Kaunertal). Anmälningsavgift 1000 kr/åkare.

Den 10 augusti blir anmälan bindande och full betalningsskydlighet föreligger. Faktura på slutbetalning skickas till den e-postadress som anges i anmälan. Ingen återbetalning sker vid avbokning senare än 10 augusti. Läs SSLK:s lägerpolicy.

Slutbetalning

Slutbetalning görs via länk nedan senast 15 oktober 2021. Då dras redan betald anmälningsavgift av från det totala priset.

Länk till slutbetalning: kommer inom kort

Kontaktpersoner

Frågor avseende lägret, vänligen kontakta: 

 • U16, FIS: Marlene Roos (This is a mailto link)
 • U14: Maria Lotsander (This is a mailto link

Frågor avseende träning, vänligen kontakta

 • Thomas Ericsson (This is a mailto link

 

 

Skribent: Marlene Roos
E-post: This is a mailto link

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop  kan du köpa SSLKs klubbkläder från Huski Wear. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se