Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

TNTX och Ski Team Sweden Alpine har sedan i december arbetat med ett utvecklingsprojekt som ska ge åkare och tränare en unik möjlighet att studera betydelsen av linjeval i en bana – innan ett enda åk har genomförts.
 
Helena Rapaport, Mälaröarnas ASK avslutar i och med den här säsongen sin karriär som alpin skidåkare på högsta nivå.
 
Redan ifjol deklarerade André Myhrer att den här säsongen skulle bli hans sista. Nu står vi inför faktum. OS-guldmedaljören, slalomcupvinnaren och VM-medaljören från Bergsjö Hassela AK, har gjort sin sista slalomsväng på den internationella arenan.
 
Liv Ceder och Emma Sahlin, Sollentuna SLK skadade sig i samband med junior-VM i norska Narvik och läkarundersökning som gjorts efter hemkomst visar nu att båda ådragit sig knäskador.
 
All tävlingsverksamhet inom alpint och skicross är från och med i dag inställd. Det tidigare datumet för nytt besked, 29 mars, är bortplockat. Alpint och skicross förhåller sig till SSF i övrigt och stänger tävlingssäsongen 2019–2020.
 
Träning- och tävlingsstopp fram till 29 mars gör alpina landslagets tränares situation annorlunda. Men tiden finns där och kommer användas till bland annat särskilda utbildningsinsatser och utveckling av utvärderingsverktyg via webben.
 
Fönstret för att söka till alpint skiduniversitet och högskola är öppet mellan 16 mars och 15 april. Länk för ansökan finns längre ned i texten.
 
Matts Olsson har beslutat sig för att efter den här säsongen sluta som professionell skidåkare på elitnivå. Storslalomvirtuosen från Valfjällets SLK kan bland annat blicka tillbaka på 114 världscupstarter, 4 pallplatser varav en seger.
 
Dagen innan beskedet kom att samtliga nationella alpina tävlingar i Sverige ställs in kördes ÄJSM och YJSM i störtlopp i Duved med Sollentuna slalomklubb som arrangör.
 
Med anledning av den rådande situationen gällande covid-19 och Folkhälsomyndighetens uppdaterade råd om att allmänna sammankomster med fler än 500 personer tillsvidare inte bör få hållas så ställs världscuptävlingarna i Åre in.
 
Guld till Sverige och guld till Sara Rask. Sollentunaåkare slog till med besked när storslalomdisciplinen avgjordes i junior-VM i norska Narvik under onsdag. Två suveräna åk och segern var klar.
 
Utvecklingen och spridningen av coronaviruset gör att Ski Team Sweden Alpine och Ski cross väljer att efter kommande helg inte bedriva träning- eller tävlingsverksamhet utanför Skandinavien.
 
Det nya utbildningsupplägget för Svensk Alpin Tränarutbildning (SATU) med bland annat webbutbildning och hemmaklubbspraktik har mottagits mycket positivt och intresset att delta ökar.
 
Hanna Aronsson Elfman visade ingen pardon i slalomdelen när den alpina kombinationen avgjordes i JVM under måndag. Hade bästa tid och klättrade från 15:e till en slutlig femte plats.
 
Solen skiner över Åreskutan, svenska damlandslaget tränar slalom, parallellslalom och storslalom inför kommande världscuptävlingar i Åre. Laget är laddat, avgörandet av årets alpina världscup står för dörren.
 

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se