Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

När det var dags för Europacup för damerna i italienska Sarntal gjorde Estelle Alphand, Åre SLK, och Sara Hector, Kungsbergets AK, ett gästspel i super G-tävlingen. Med tresiffriga startnummer körde de in på plats 12 och 15.
 
Capio Artro Clinic, med sin gedigna erfarenhet att arbeta med idrottsutövare på alla nivåer är ny medicinsk partner till de utförsåkande landslagen inom Svenska Skidförbundet (Ski Team Sweden Alpine, Skicross, Moguls, Freeski och Snowboard).
 
Finalen på säsongens Nocco Alpine Elite Tour närmar sig och efter de två slalomtävlingarna i Arvidsjaur återstår nu dubbla storslalom i Tärnaby innan allt ska avgöras med två slalom i Lycksele.
 
Damernas slalom i Kranjska Gora blev en riktig thriller. Anna Swenn-Larsson i ledning efter första åket. Var överlägsen i det andra åket, när det som inte fick hända blev verklighet. Fall och ridå ner, trist och tråkigt.
 

Hector tia i Kranjska Gora

(2020-02-15 15:20)
Sara Hector blev tia i storslalomen i slovenska Kranjska Gora, vilket innebär topp 10 fyra tävlingar i rad. Sara var endast sex tiondelar från pallen, där 18-åriga Alice Robinson, Nya Zeeland, återigen stod som vinnare.
 
Helena Rapaport, Mälaröarna blev bästa svenska i Crans Montanas störtlopp under lördag. En tiondeplats blev facit och nya sköna poäng att lägga in på kontot för Helena.
 
Aleksander Aamodt Kilde vann den fördröjda super-G-tävlingen i Saalbach och gick samtidigt upp i den totala ledningen i världscupen. Svenske Alexander Köll körde tyvärr ut även dagens tävling.
 
Olle Sundin, Djurgården plockade nya poäng när det var både super-G och kombination i italienska Sella Nevea. Tionde plats, personbästa i super-G och sedan följde han upp med att vara elva i kombinationen.
 
Vill du uppleva en helg full med skidglädje där barn och ungdomar tävlar sida vid sida med åkare från det svenska alpina landslaget? Kom då till Lindvallen den 2–4 april för skidfesten Skistar Winter Games Sälen som innehåller detta och mycket mer.
 
Ida Dannewitz, Uppsala SLK fortsätter att övertyga i Europacupens störtloppsdisciplin. Under torsdag körde hon på femte plats i Crans Montana, fem tiondelar från en pallplats.
 
Den planerade tävlingen i Yanquing, Kina, flyttades till Saalbach-Hinterglemm i Österrike, på grund av den pågående virusproblematiken. Alexander Köll var ende svensk på start i dagens störtlopp men körde tyvärr ur.
 
Tobias Hedström, Duved, såg till att plocka nya poäng i Europacupen när det under torsdag kördes super-G i Italienska Sella Nevea.
 
Efter en mycket tuff helg med världscup i tyska Garmisch Partenkirchen har svenska farttrion på damsidan landat i schweiziska Crans Montana för tre Europacuptävlingar 12–15 februari.
 
Alexander Köll, Landskrona SC är ensam svensk representant i världscuptävlingarna i Saalbach-Hinterglemm 11–14 februari. Samtidigt går Europacupen 12–14 februari i italienska Sella Nevea och där finns en svensk trio på start.
 
Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK kommer att göra debut i världscupen när det 15–16 februari körs storslalom och slalom i slovenska Kranjska Gora. Även Åre SLK:s Jonna Luthman får nytt förtroende.
 

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se