Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

 
Kranjska Gora har tagit över de dubbla storslalomtävlingarna från Maribor och under veckoslutet har en Sara Hector i mycket bra form, möjlighet till nya framskjutna placeringar.
 
Europacupen för damer drar vidare till Crans Montana, Schweiz där det under fredag är planerat för dubbla störtloppsträningar och sedan ska det tävlas 16–17 januari.
 
Det blir ingen slalomtävling för de alpina herrarna i Kitzbühel den här säsongen. Under onsdag meddelade FIS att Flachau tar över såväl Wengens slalom, plus att de även tar sig an tävlingen som skulle avgjorts i Hahnenkamm.
 

Duved 16-17/1 2021

(2021-01-13 15:54)
 
Sara Hector blev bästa svenska i Flachaus världscupslalom med en 14:e plats och gjorde återigen en stabil insats. Men frågan är om inte Elsa Fermbäck och Sara Rask svarade för kvällens prestationer när de tog sina karriärers första världscuppoäng.
 
Världscuptävlingarna i Wengen, Schweiz, kommande veckoslut är inställda. Det skriver österrikiska dagstidningen Tiroler Tageszeituing på sin hemsida. Anledningen är dramatisk ökning av smittspridningen av Covid-19.
 
Sverige åker med en trupp på sex åkare till Davos i Schweiz för fyra FIS-tävlingar i super-G och alpin kombination.
 
Bara dagar efter att europacuptävlingarna i slalom i Frankrike är avklarade väntar världscupslalom i klassiska Flachau Österrike, 12 januari.
 
Elsa Fermbäck, Vemdalens Alpina slog till med seger i Vaujanys slalomtävling i Europacupen under lördag. En utmärkt inledning på förberedelserna inför världscupen i Flachau på tisdag dit Elsa är uttagen.
 
Europacuptävlandet efter jul inleddes med två super-G, men utan svensk representation. Nu är det dags för två slalomtävlingar i Vaujany i Frankrike och då kommer fem svenska damer att finnas på plats.
 
Kommande helg är det dags för säsongens första FIS-tävlingar i Sverige. Lång tid av träning övergår till tävlingsverksamhet och hur förberedelserna bedrivits skiljer sig. I Funäsdalen finns sex åkare som när pandemin slog till blev sina egna tränare.
 
SSF alpint presenterar nya riktlinjer för tävlingssäsongen 2020/2021. FIS och ungdomstävlingar berörs samtliga av nya direktiven som gäller till 31 januari 2021 för FIS tävlingar och 28/2 för ungdomstävlingar.
 
Samtidigt med herrarnas världscupslalom i Zagreb är det även europacuptävlingar i samma disciplin, 6–7 januari i franska Val Cenis.
 

USM U15 arrangeras i Duved

(2021-01-04 07:20)
Nu är det klart att U15-klassen i årets USM kommer att arrangeras i Duved mellan 8–13 mars 2021, med söndag 14 mars som reservdag.
 

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se