Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Svenska alpina landslaget ingår ett nytt partnerskap med klädleverantören Huski Wear, som sedan en tid redan är klädpartner till svenska skicross landslaget.
 
Sveriges Alpina Journalister (SAJ) har utsett Sara Hector från Kungsbergets Alpina till "Årets åkare", säsongen 2020/2021.
 
Framtidsnamnet Adam Hofstedt, Karlstad SLK, tog karriärens första SM-guld under söndag. Sara Hector, Kungsbergets AK kan titulera sig dubbel mästarinna, efter ett andra SM-guld i damernas slalom.
 
Sara Hector och Mattias Rönngren är säsongens svenska mästare i storslalom. Sara ordnade sin medalj under fredag och Mattias slog till i lördagens storslalom i national arenan i Åre.
 
Olle Sundin, Djurgårdens IF och Estelle Alphand, Åre SLK blev under torsdag svenska mästare i super-G i Åre.
 
Skidsverige har sorg. Svante Westman, Östersund avled i slutet av förra veckan i sitt fritidshus i Vemdalen. En skogens man med ett stort hjärta för alpin skidåkning har lämnat oss.
 
Tisdag är det störtloppsträningen för SM-veckan i Åre, som arrangeras av Sollentuna slalomklubb. 23–28 mars pågår arrangemanget som inleds med fartgrenar och avslutas med dubbla slalom kommande söndag.
 
Stenmark-Nogler stipendiet för 2020 har tilldelats sju aktiva. Stipendiet är på totalt 55 000 kronor och kan sökas av såväl individuella som föreningar.
 
Europacupens avslutande slalomdisciplin blev en laginsats utöver det vanliga av svenska gänget, eller vad sägs om: Sex åkare topp 16, tre av dessa var bland de fem främsta och Elsa Fermbäck främst av de blå-gula med en andraplats.
 
Sara Hector kan nu blicka tillbaka på en världscupsäsong som innehåller både pallplats i världscupen och en silvermedalj på VM. Kungsbergetåkaren har varit stabil och avslutade under söndag med att vara åtta i storslalomfinalen.
 
Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, körde in på fjärde plats i Europacupens storslalomfinal i Reiteralm. Sara Rask, Sollentuna SLK var sexa i samma tävling och det blev klart att Hilma Lövblom, Täby SLK, slutar trea i storslalomcupen.
 
Sara Hector, Kungsbergets AK, fortsätter att prestera bra åkning i slalom. I världscupfinalen i Lenzerheide, Schweiz, slutade hon på femte plats efter att kört upp sig två placeringar i andra åket.
 
Ski Team Sweden Alpine har fått ta mot Gyllene Hjulet, som ett bevis på att de är ”Årets rättighet” i Sverige. Det är det gemensamma miljöarbetet med partnern, Vattenfall Sverige, som uppmärksammats och nu prisats.
 
Carl Jonsson, Klövsjö Alpina slog till med sitt hittills bästa resultat i slalomdisciplinen i Europacupen under fredag. Tionde plats i första åket och det förvaltade han även i andra.
 
Vill du bli en bättre tränare med större verktygslåda och bredare kunskapsbank? Nu finns chansen att kombinera nytta med nöja och lyfta svensk alpin skidåkning till en ny nivå. Anmäl dig före 11 april till SSF:s elittränarutbildning 2021/2022.
 

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se