Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Tre av fem svenskor tog sig in på topp 30 i första åket i den avslutande storslalomtävlingen i franska Orcieres-Merlette. Det slutade med personbästa för Lisa Nyberg.
 
Tre svenska åkare på topp 30: Orcieres-Merlette bjöd på vackert vinterväder och ännu en poängskörd för de svenska Europacupdamerna när det vankades storslalom på lördagen.
 
Lisa Hörnblad var enda svenska på start i världscupstörtloppet i Zauchensee där Lara Gut-Behrami tog sin 12e störtloppseger.
 
Efter två gånger störtlopp i Italien och Frankrike åker Olle Sundin, Jonna Luthman och Lisa Nyberg hem med ännu ett gäng Europacuppoäng. Sundin slutade åtta i Tarvisio och Luthman och Nyberg 17e respektive 26a.
 
Jonna Luthman tog chansen och körde in en hög med cuppoäng och gjorde sitt bästa resultat i störtlopp i Europacupen i franska Orcieres-Merlette. Klubbkompisen Lisa Nyberg stod även hon för nytt personbästa och Olle Sundin slutade femma i Tarvisio.
 
Kristoffer Jakobsen visade form inför kommande slalomtävling i klassiska Wengen när han tog hem vinsten, äran och prispengarna i Night Slalom i Crans Montana på onsdagkvällen.
 
Mikaela Shiffrin tog sin 47e världscupseger i slalom inför tomma läktare i Schladming. Och Charlotta Säfvenberg gjorde, som bästa svenska, sitt bästa resultat hittills den här säsongen.
 
Elsa Fermbäck, Vemdalens Alpina, åker till OS. Under tisdagen kom beskedet från Svenska Olympiska Kommittén om att Fermbäck är uttagen till svenska OS-truppen 2022.
 
Hanna Aronsson Elfman är en av 18 svenska idrottare som tas upp i Svenska Olympiska Kommitténs Topp och Talangprogram. Stödet ska ge förutsättningar för idrottare att nå världstoppen i sin idrott.
 
Svenska Spel Alpine Elite Tour avslutades med ytterligare en finsk herrseger i Sundsvall. Hemmaåkaren Gustaf Lindqvist klev näst högst upp på pallen och fick som bäste svensk ta hem 10 000 kronor i Hejapris.
 
Norskan Bianca Bakke Westhoff stod högst upp på pallen igen, denna gång före Susanne Jakobsen och Tilde Kandell, i Svenska Spel Alpine Elite Tour i Sundsvall. Som bästa svenska tar Jakobsen hem Hejapriset värt 10 000 kronor.
 
Förra året hade Anna Swenn-Larsson häng på pallen men kraschade precis innan mål i andra åket. Det blev rejäl revansch och säsongens första pallplats för Anna Swenn-Larsson som slutade trea i Kranjska Gora.
 
Gårdagen innebar de första europacuppoängen för William Jonsson och Axel Lindqvist. Under lördagen var det istället Jesper Brändholm som blev bäste svensk i den andra raka Europacupslalomen i Berchtesgaden.
 
Det var en bra finsk dag med dubbla pallplatser i den första av två slalomtävlingar på lika många dagar i Svenska Spel Alpine Elite Tour. På pallen hamnade också Lukas Karlberg som tar hem Svenska Spels Hejapris om 10 000 kronor.
 
Åreåkaren Mattias Rönngren gjorde sin bästa insats i en individuell start i världscupen i schweiziska Adelboden där Marco Odermatt fick fira vinsten inför en massiv hemmapublik.
 

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop  kan du köpa SSLKs klubbkläder från Huski Wear. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se