Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Vi träffade Christian Thoma som jobbar som chef för damerna och pratar om den starka fjolårssäongen, om det unga europacuplaget & hur planerar han för en säsong mitt i en pandemi?
 
En strukturförändring inom den nationella alpina verksamheten har genomförts till den här säsongen. Ämnet har presenteras vid ett flertal tillfällen, här kommer en kort sammanfattning om strukturen inom svensk idrott och och vad som är nytt i alpint.
 
Genom att följa det alpina utbildningsprogrammet, med kurser som bansättning, barntränarutbildning, skidteknik, fysträning, introduktionsutbildning och Skidor Vill. Håller du dig uppdaterad och förberedd på hur det är att vara en del av din förening
 
Sara Hector, Kungsbergets AK, blev bästa svenska i den alpina premiären i Sölden, Österrike. Ett mindre lyckat första åk följdes upp av ett bättre andra och Sara klättrade och tog sin in topp-14.
 
I samband med premiären av den alpina världscupen i Sölden, Österrike i helgen introducerar Cramo AB och Ski Team Sweden AB ett nytt samarbets- och sponsoravtal för de kommande tre åren.
 
I helgen har det varit digital arrangörskonferens och ett 40-tal deltagare fanns med och lyssnade till information och riktlinjer för att arrangera alpina tävlingar kommande säsong.
 
Universitetslaget Team Bauhaus med bas i Åre/Östersund är för tillfället på träningsläger i italienska Stelvio. De har bra förstärkning på tränarsidan när tidigare landslagsåkaren Kajsa Kling finns med.
 
Magdalena ”Monne” Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, saknades i den alpina truppen till premiären i Sölden. Anledningen är en skada och operation i slutet av maj. Fokus är att vara tillbaka i världscupen efter jul.
 
17–18 oktober är det dags för traditionsenlig världscuppremiär i österrikiska Sölden. Storslalom är disciplinen och Sverige representerar med sex åkare, fem damer och en herre.
 
SK Vitesse var i år först ut i Klimatbacken och med hjälp av klubbens senaste landslagsåkare, Emil Johansson, samlade klubben in 16 450 kronor.
 
Svenska fartdamerna, Lin Ivarsson, Åre Slk och Ida Dannewitz, Uppsala Slk, inleder en intensiv period på skidor, 6–28 oktober är duon på turné i Europa.
 
Alpina herrlagen är i Schweiz på läger. Teknikåkarna i Saas Fee och fartgänget i Zermatt.
 
Efter två mycket lyckade läger för teknikdamerna i. Saas Fee, är det nu träning inomhus i Wittenburg för slalomåkarna. Sara Hector väljer en annan väg och är Stelvio, där även damernas träningsgrupp 2 huserar.
 
I två dagar har det varit konferens där AK-ordföranden från distrikten, distriktstränare -utbildare och Regionsamordnare, samt alpina rådet och tjänstepersonal från Svenska Skidförbundet har träffats.
 
Internationella Skidförbundets, Youth & Children Sub Committee röstade nej till USA:s förslag om att sänka åldern för när en alpin åkare får FIS-licens.
 

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se