Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Anna Swenn Larsson har tillsammans med Bauhaus gett Åre ytterligare en attraktion. Det har varit stor invigning av Annas utomhusgym och alpina landslaget var på plats för att testa faciliteterna.
 
Ett säkert hösttecken och att vintern är i antågande är när alpina landslagets träningsgrupper uppdaterar sin klädkollektion och utrustning för kommande säsong.
 
Tävlingen är avgjord där det skulle gissas antalet meter som våra landslagsåkare Sandra Näslund, Anna Swenn Larsson, Felix Monsén och Viktor Andersson kunde ro på 8 minuter. Carina Andersson och Patrik Larsson tippade bäst och blev vinnare.
 
Lotta Säfvenberg har under en längre tid arbetat med rehabiliteringsträning men nu är hon återigen redo att ställa sig på skidor och göra säsongens första svängar på snö i schweiziska Saas Fee.
 
Skidhemmet i Tärnaby, som sorterar under Västerbottens folkhögskola, längtar efter verksamhet på snö. Ett läger i Juvasshytta, Norge, är inplanerat, men senaste nytt från norska myndigheter kan grusa den planeringen.
 
Inom kort kommer alpina damernas träningsgrupp två att gå på snö för första gången den här säsongen i Italien och Stelvio 30/8–18/9. Herrarnas motsvarighet väljer Juvashytta i Norge, 1/9–9/9.
 
De kommande dagarna kommer Team Bauhaus och Klarna Ski Team gå in i en fysisk träningsperiod i väntan på att snart få möjligheten att stå på snö igen.
 
Första upplagan av Alpine University Games bjöd på stor dramatik i lagtävlingen mellan Team Bauhaus och Klarna Ski Team. Det var jämn kamp till slutet och segermarginalen endast en poäng, till Bauhaus favör.
 
Ta chansen att vinna en Ski Team Sweden-jacka, skidglasögon, handskar eller hjälm och samtidigt stödja Active Life foundation och Hjärnfonden.
 
Första upplagan av Alpine University Games har dragit igång. Team Bauhaus, Åre och Team Klarna, Stockholm ställs mot varandra i en duell där såväl individuell- som lagmästare ska koras.
 
Efter fysiska tester och alpine games är det dags för nya läger på snö för svenska landslagsgrupperna. Fartdamerna Ida Dannewitz, Uppsala och Lin Ivarsson, Åre gör säsongspremiär på snö när de på torsdag är på plats i Saas Fee.
 
Alexandra Edebo och Jesper Brändholm, där har ni vinnarna av Alpine Games 2020. Årets upplaga hade ett starkt inslag av vildmarksliv. Inledande fysiska tester gick över till delmoment under fjällvandring och ovan nämnda duo var starkast hela resan.
 
Vår och höst körs fysiologiska tester för skidförbundets alpina träningsgrupper. Under den här veckan är det full verksamheten vid testcentret i Åre.
 
Alpina landslagets träningsgrupper byter barmark mot snö och förberedelserna inför mästerskapssäsongen 2020/2021 har gått in i en ny fas.
 
Nu är det klart att ett nytt partnerskap mellan Ski Team Sweden Alpines dam- och herrlag och Löfbergs har inletts.
 

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se