Hoppa till sidans innehåll

Välkomna till en ny säsong!

24 OKT 2020 09:50
Hej alla medlemmar och välkomna till en ny säsong med Sollentuna SLK! Här kommer en hälsning från vår ordförande Anders Fast.
  • Skapad: 24 OKT 2020 09:50

Förra säsongen slutade ju lite speciellt när vi fick avbryta SM och inga tävlingar kunde genomföras i slutet av säsongen. Det var ju även så att snöläget i Stockholm inte riktigt uppmuntrade till skidåkning. Vi hade dock en bra säsong som kröntes av ett JVM-guld för Sara Rask och ett Ungdoms-OS guld för Emma Sahlin. Vi såg även flera andra framgångar under året och ett antal nya elever till skidgymnasium.

Nu laddar vi för en ny säsong. Sara Rask har vi redan följt på WC-premiären i Sölden. Det skall bli jättespännande att följa henne och våra andra landslagsåkare under säsongen. Försäsongen har präglats av mycket barmarksträning och nu längtar åkarna efter snö. Vi har av Corona-skäl inte genomfört läger som planerat i Norge och Italien, men har våra första läger nu till höstlovet i Kåbdalis, Idre och förhoppningsvis Tänndalen.

Vi kommer därefter ha ett försäsongsupplägg i Klövsjö. Lägerplaneringen i övrigt pågår för samtliga grupper och vi hittar kreativa lösningar utifrån rådande läge. I dagarna går anmälan till Familjelägret 4-6 december ut. I år bokar alla sitt eget boende och vi arbetar på alternativ till den traditionella familjemiddagen och övriga aktiviteter, allt i syfte att skapa och stärka klubbkänslan. Vi ser fram emot att möta många av er i Klövsjö denna helg. 

Med det träningsupplägg som Thomas Ericsson lagt upp kommer våra åkare att komma väl förberedda till säsongen. Vi har även gjort en sondering av träningsavgifter och jämfört med andra Stockholms-klubbar. För det upplägg som framför allt erbjuds de äldre grupperna tar klubben ut en träningsavgift som ligger långt under vad andra klubbar tar ut. Klubben kommer därför att göra en anpassning av detta till den kommande säsongen.

Den 29 september hade vi årsmöte i klubben där det bland annat valdes en ny styrelse. Ett stort tack till de ledamöter som avgick för ert stora bidrag och tack för förtroendet att få fortsätta som styrelsens ordförande under ytterligare ett år. Att driva en idrottsförening kräver ett gediget arbete från många där vi har en stark styrelse och engagerade ledare, föräldrar och tränare. Det är särskilt roligt i år att se så många av våra tidigare tävlingsåkare engagera sig som tränare för våra ungdomar. Det borgar för mkt bra kvalitet på träningen under säsongen.

I mitten på januari ser vi fram emot att möta våra framtida åkare i Väsjöbacken. Moa Odén är huvudansvarig för Skidkul 2021 som välkomnar barn födda 2016 och tidigare. Under lekfulla former lär sig åkarna grunderna i skidåkning och lär känna klubben. Intresset är stort, men de finns plats för fler så sprid gärna budskapet i ditt nätverk.

Våra nya klubbkläder är också på gång. Håll ögonen öppna på hemsidan. Dessa kommer att kunna beställas i SSLKs klubbshop hos Länna Sport.

Ett av våra stora mål i år är Alpina SM i Åre vecka 12. Som kanske den ledande klubben i Sverige vad gäller att arrangera tävlingar på hög nivå skall det bli kul att följa detta engagemang. Hör av er till Thomas Ericsson om ni vill hjälpa till.

Som jag sa tidigare så behöver klubben all hjälp den kan få från er medlemmar. Engagera er gärna. Meddela någon i styrelsen om ni har något särskilt intresse eller möjlighet att stötta klubben.

Vi återkommer inom kort med mer information om skidbytardagen som vi verkligen vill skall kunna äga rum på ett säkert sätt givet Corona.

Eftersom vi redan sett att snön kommit (om än inte i Stockholm) så ser vi fram emot och hoppas på en riktigt vit vinter i år.

Vi ses i backen,

Anders

Skribent: Marlene Roos
Epost: This is a mailto link

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se