Hoppa till sidans innehåll

U10 summerar säsongen 20/21

02 APR 2021 07:40
Trots den rådande pandemi med diverse restriktioner och en varm försäsong utan snö, så har vi alla varit flexibla och lyckats genomföra hela 3 läger, 4 tävlingar och en massa härliga träningspass på hemmaplan.

  • Skapad: 02 APR 2021 07:40

Tack alla grymma U10 barn, föräldrar och tränare för en riktigt härlig säsong!

Det första lägret ändrades med kort varsel från Klövsjö till Hamra - Tänndalen. Det var ett nytt entusiastiskt skidgäng, som lärde känna varandra snabbt genom gemensamma och roliga aktiviteter  både i och utanför skidbacken. Efter den helgen gick telefonerna varma och längtan efter mer snö, skidor och kompisar byggdes upp! 

Snön lös tyvärr fortfarande med sin frånvaro hemma i Väsjöbacken och jullovet förblev grönt och oron steg - men för de som åkte norrut så erbjöds u10 gänget flera fina träningsmöjligheter i Klövsjö och Åre/Duved. 

I väntan på att tävlingssäsongens start och öppnandet av Väsjöbacken, så anordnade vi med hjälp av Sundsvalls slalomklubb ett läger i Sundvall i mitten av januari. Ett mycket uppskattat läger - där vi bodde utsökt på Norra bergets hotell, beläget på toppen av den egenabonnerade backen. Samtliga barn utvecklades fantastiskt under dessa 3 dagar bestående av SL, GS, parallellslalom, och en hel del givande teknikövningar. Kvällarna bestod av allt från bowling, tjurridning, kurragömma och lekar ute i snön. En kanonhelg till alltså, för både barn och vuxna. 

Väl hemma igen så kom äntligen kylan och snön även här, så den 25/1 kunde vi ha vår första riktiga träning i hemmabacken. Med vädret på vår sida detta år så har vi fortsatt kunna ha våra träningar varje måndag och onsdag, ibland även fredagar ända till mitten av mars. Det har varit ett femtiotal U10:or som kört i backen och utvecklats till ett tight team!   

Tävlingssugna barn fick också möjlighet att testa sina färdigheter i säsongens första GS tävling, Stockholm Race som vi arrangerade med bravur (första åket tog 22 minuter), genom mkt erfarenhet och bra struktur så känns det faktiskt redan som vi har ett starkt sammansvetsat arrangörs team inför nästa säsong.  

Dagen efter var det Järfällas tur att arrangera en Coronasäker SL-tävling, vilket de verkligen lyckades med på ett bra sätt. Sollentuna bidrog med ett 30-tal startande killar och tjejer i U10 och även många fina placeringar. 

Efter en härlig tävlingshelg styrde vi kosan norrut till Klövsjö helgen efter, för ännu ett fantastiskt läger. Vi började alla dagarna med GS kl 7-9 i Ravinen, där barnen fick känna på både fart och längd. Efter en andra frukost var det dax för SL och teknikövningar i Skistarbacken, lunchen avnjöts hemma i stugorna/lgh innan dagens sista pass som bestod av starter med tidtagning eller parallellslalom och för de föräldrar som var sugna att testa att köra bana, var det fritt fram. Gissa om de fick blodad tand? Varje åk gick ju bättre och bättre, men framförallt inser vi hur fantastiskt duktiga och starka våra barn är. Lägret avslutades med DH på tid som såklart alla, stora som små, ville vara med på, pricken över iet på ytterligare en grym helg! 

Väl tillbaka på hemmaplan så var det dags för Klubbcup med U10 och U8 som arrangörer, tyvärr blev det säsongens sista tävling p.ga. nya restriktioner, men vi hann i alla fall se att alla gjort fantastiska framsteg och är grymma skidåkare! 

Många av våra U10 träffades även under sportlovet för både träning och lek på olika skidanläggningar i Sverige. 

Säsongen avslutades officiellt med en gemensam solig skiddag i Bjursås eller ”Bjurs” som det tydligen heter lokalt. Jag är ganska säker på att många av Er njuter vidare i fjällen även under påsklovet, vem vet kanske möts vi några U10:or ännu en gång i backarna denna säsong , innan det är dags för några av oss att gå vidare till U12 till hösten. 

Vi önskar Er alla en riktigt Glad Påsk och glöm inte bort Skutkutet som ingår i klubbcupen.

 

Skribent: Nina Walldal
E-post: Adressen Gömd

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se