Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Rossknocken 2020

28 MAR 2020 16:16
Det har som bekant varit en mardrömsäsong utan snö i Stockholm och Rossknocken genomfördes i Sundsvall istället för Sollentuna. Här är David Holm-Ovréns berättelse om hur förberedelser och genomförande av tävlingen.
  • Skapad: 28 MAR 2020 16:16

 

Den enda fördelen med den snöfattiga säsongen i Stockholm det var att klubben tidigt kunde planera om Rossknocken. Valet föll på Sundsvall som hjälpt oss under säsongen med både LVC kval och träningsläger. SSLK teamet inkvarterades glatt på toppen av Södra berget på fredagen där man har krypavstånd till backen!

Helgen inleddes med ett samarrangerat LVC kval i GS för U12 med Huddinge. Det var ett paradväder med sol och några minusgrader. SSLKs insatser gladde också då vi både var flest på start och hade många på pallen. Tjejerna dominerade som vanligt denna vinter och hade sju åkare på topp-20! Vann gjorde Sara Ivarsson med Majken Ståhl som fyra och Elsa Åhs som femma. Bland killarna var det 09-orna Axel Andersson och Jonathan Sundström som visade framfötterna och knep pokaler!

På lördagskvällen jobbade banteamet febrilt med att skapa en härlig tävlingsarena och det digra pris- och lotteribordet förbereddes. Barnen hade också uppenbarligen riktigt kul när de sprang runt i korridorerna ända fram tills att Talang hade en förlösande effekt i att få in dem på rummen!

På söndagsmorgonen så hade solen förbytts mot en mjölkvit dimma. Det märktes att det var en nationell tävling då de flesta av de mest aktiva tävlingsåkarna i Sverige var på plats, taggade till tårna! Lotterna gick som smör i solsken och banan höll verkligt bra.  När dagen var slut så summerade vi en verkligt lyckad tävling mycket tack vare våra frivilliga föräldrar som verkligen ställde upp. Rossknocksformatet skapade som vanligt både spänning och utmaningar för åkarna som måste välja fart och strategi i alla åk.

Från SSLK så utmärkte sig alla åkare både i kval och final med full satsning och glatt humör. I finalerna så blev det dubbelseger för oss i U12 D där Liv Österman precis slog Majken Ståhl. Finalplatser togs dessutom av Ruth Possung Larm och Astrid Torpare. I U12 H så körde både Axel Andersson och Jonathan Sundström sig ända till finalerna. I U14, så kneps finalplatser av Max Granqvist, Algot Ponselius, Elsa Svedenheim, Jacqueline Öqvist och Karolina Ovrén.

Stort tack till Sundsvall SLK och Huddinge Alpina som hjälpte till med arrangemanget.

Tack även till sponsorerna Rossignol, Alpingaraget, Oslo Snö, Thule, Shred, Flaksta, Fubuki, Estea, SmellWell, Edda Arnadottir, Helly Hansen , iA Bon, Skidservice i Åre, Hillenberg, Spektrum, Swix, Avanti, Toppglid och Orthomovement!

   

Skribent: Marlene Roos
Epost: This is a mailto link

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se