Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Öppet hus på Stockholms Alpina Skidgymnasium 25/10

24 OKT 2022 21:22
Vill du åka skidor på skoltid? Välkommen på öppet hus på Stockholms Idrottsgymnasium!
  • Skapad: 24 OKT 2022 21:22

Tisdag 25 november kl 17.30-19.30 är det Öppet hus på Stockholms Idrottsgymnasium och deras NIU-utbildningar, varav Stockholms Alpina Skidgymnasium är en. 

Alla som är nyfikna på Stockholms Alpina Skidgymnasium är välkomna, efter den mer allmänna presentationen av skolans rektor finns möjlighet att gå runt på skolan och träffa lärare, tränare och åkare. 

Adress: Roslagstullsbacken 35

Varför Stockholms Alpina Skidgymnasium?

Trots att Stockholm har flest skidåkande barn och unga i Sverige har de alpina klubbarna i många år sett unga talanger lämna sporten på grund av bristen på möjlighet att kombinera studier och elitsatsning i Stockholm.

Tack vare ett samarbete mellan Stockholms Idrottsgymnasium (SIG) och samtliga alpina klubbar i Stockholm kan unga alpina skidåkare, som vill bo i Stockholm, kombinera gymnasiestudier med en elitsatsning inom alpint. Stockholms Alpina Skidgymnasium bedriver en nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) som är högskoleförberedande och där åkaren får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet samt fys- och snöträning av en välmeriterad tränare. I augusti påbörjade åtta tjejer och fyra killar från Stockholmsklubbarna den nya utbildningen.

SIG har mycket stor erfarenhet av NIU inom andra idrotter och det finns en befintlig och väl fungerande struktur för både idrott och akademisk kompetensutveckling. Skolan erbjuder ett bra stöd och förutsättningar för träning och rehab och eleverna ges möjlighet att sköta studier på distans i samband med träning och tävling. Skolan samverkar med både Bosön och GIH och är centralt placerad i hjärtat av Stockholm där goda möjligheter till samverkan med lokalt näringsliv finns.

På Stockholms Alpina Skidgymnasium har åkare från Stockholm  möjlighet att fortsätta att bo hemma vilket skapar mer tid för studier och träning. Åkarna kan också träna extra med sin hemmaklubb och de andra stockholmsklubbarna, vilket skapar lokala förebilder för yngre åkare och en starkare återväxt.

Skribent: Marlene Roos
E-post: This is a mailto link

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop  kan du köpa SSLKs klubbkläder från Huski Wear. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se