Hoppa till sidans innehåll

Äntligen är FIS tävlingarna igång!!

24 JAN 2021 22:02
Efter en lång väntan och osäkerhet om och när tävlingarna skulle starta är väntan äntligen över. Klubbens åkare gör avtryck direkt och visar att vi är en klubb att räkna med i Sverige toppen!
  • Uppdaterad: 24 JAN 2021 22:02

Säsongstarten blev väldigt försenad men så äntligen var det dags. FIS tävlingarna inleddes den 12 januari med "Funäsfjällen Winteropening". Ett starkt startfält fanns på plats, både bland damer och herrar. För herrana kanske lite tuffare motstånd med båda landslagstrupperna representerade. 

Sollentuna gör avtryck med många åkare ofta flest på start och även med fin-fina resultat. Tävlingarna var också de första på seniornivå för klubbens åkare födda 2004.   

Det var ganska tuffa förhållanden i Funäs med mycket snö men det stoppade inte Moa Lundén som i våras tog studenten från Järpen skidgymnasie och nu ingår i Team Klarna. Efter två kanonåk fick Moa kliva upp som 2a på pallen. Stort grattis Moa, till FIS pallen! 

Efter Funäs var det dags för Duved att vara arrangör och det stod SL och GS på schema. Liv Ceder, som ingår i landslaget träningsgrupp 2 var hemma på besök och körde hem en skön SL vinst på lördagen. Bland övriga damer och herrar var det flera bra resultat och topp 20 placeringar. Linn Liedholm blev bästa tjej född 2003 i GS med en fin 17e plats. Alexander Alm på herrsidan hade också bra dagar både i SL och GS blev det topp 12 noteringar, även Pontus Tegström med en urstark 4e plats och Albin Åhs in på plats 13. 

Så till sist har det i helgen tävlats, för damerna i Almåsa och för herrarna i Klövsjö. Vi är bortskämda på damsidan med pallplatser väldigt ofta, så äntligen efter några tävlingar med DNF så var Julia Digerfors tillbaka på pallen. På grund av vädret fick båda GS tävlingarna genomföras under söndagen och Julia blev 2a och 3a. Stort Grattis. Även här är det många och flera fina prestationer av våra åkare och Linn Liedholm som igen följde upp med en bra tävling i det tuffa startfältet. 

Herrarna som tävlade i Klövsjö, där vi också var arrangör. Och igen, måga killar på start och Pontus Tegström som tidigare i veckan blev 4a kunde idag notera en stark 11e plats. Grattis till comeback efter en del skadebekymmer. 

Det är så härligt att ni alla åkare är igång igen med tävlandet! Den som är nyfiken kan alltid gå in på FIS appaen live för att följa tävlingarna. 

Vi önskar alla åkare fortsatt kul i backen. Ge järnet och Lycka till. 

 

Foto. Anders Svedenheim & privat bild. 

Skribent: Suzanne Ceder
E-post: Adressen Gömd

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se