Hoppa till sidans innehåll

SSLK har fått ny huvudtränare och sportchef!

03 JUL 2018 13:15
Styrelsen har glädjen att meddela att Thomas Ericson har anställts som ny huvudtränare och sportchef för Sollentuna Slalomklubb.
  • Skapad: 03 JUL 2018 13:15

Thomas fokus kommer att vara planera och leda träning, läger och tävling för U16:1, men även att planera och koordinera verksamheten för övriga träningsgrupper tillsammans med respektive huvudtränare. Detta för att skapa en tydlig övergripande plan för klubbens tränings- och tävlingsverksamhet. Thomas börjar den 1 augusti och kommer att vara med U16:1 från och med lägren i Folgefonna, Hintertux och Stubai/Schnalstal.

Thomas har arbetat med skidåkning i stort sett hela livet med allt från klubbverksamhet till skidgymnasium och landslag. Idag är Thomas tränare för Skisport Finland där han är ansvarig för en fartåkare i världscupen. Tidigare har Thomas varit anställd på Svenska Skidförbundet som ansvarig tränare för både WC-, EC- och juniorlandslag. Han har även arbetat som tränare på skidgymnasiet i Åre/Järpen.

Thomas har stor erfarenhet av tävlingsverksamhet som chef och tävlingsledare för såväl World Cup, Europacup och FIS-tävlingar i Åre och Stockholm samt nationella barn- och ungdomstävlingar. Utöver det har han gått alla SSF-utbildningar och även varit instruktör inom SSFs alpina utbildningar. Han är Teknisk Delegat inom FIS och examinator av blivande TDs.

Thomas är 55 år och bor i Åkersberga.

Tre snabba frågor till Thomas

Vad tycker du är roligast med att jobba med klubbverksamhet? Det ger möjlighet att kunna vara med och påverka svensk skidåkning i rätt riktning. Det är inspirerande att få jobba med ungdomar och hjälpa dem att utvecklas mot en alpin framtid.

Vad ser du mest fram emot med att jobba med oss i SSLK? Sollentuna Slalomklubb är ju en av Sveriges största klubbar, jag ser fram emot att få inspirera och engagera både åkare och tränare i klubben mot fortsatt skidglädje och bra resultat.                                                                        

Vilka planer har du för sommaren? Det blir mycket båt i skärgården och en del golfrundor. Och så ska jag heja på Sverige i fotbolls-VM förstås!

Välkommen till Sollentuna Slalomklubb, Thomas!

Kontaktperson SSLK: Magnus Holmqvist

 

Skribent: Marlene Roos
Epost: This is a mailto link

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se