Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

SSLK arrangerar Alpina SM 2019 i Åre 28/3-2/4 2019 - rollbeskrivning

25 JAN 2019 10:55
Sollentuna SLK har flest åkare i Sverige på skidgymnasierna. Vi har även en stor och mycket bra ungdomsverksamhet som bedrivs vintertid mestadels i Väsjöbacken. Detta är ett hedersamt uppdrag för en av Sveriges största alpina klubbar!
  • Skapad: 25 JAN 2019 10:55

lpina SM är säsongens höjdpunkt för många åkare. Det är självklart att vi som klubb ska hjälpa alpina Sverige att arrangera SM. Vi har lång erfarenhet att arrangera tävlingar och mycket kompetent folk i alla grupper. Vi kommer att behöva ha ca 30 personer för att säkerställa tävlingarna, här nedan finns en beskrivning av olika rollerna. Vi hoppas att många klubbmedlemmar vill vara med på arrangemanget!

Klubben ordnar boende för de som inte har tillgång till det på plats. Man kan även välja vilka dagar man kan vara med, uppdelat på SL/GS-tävlingarna eller DH/SG-tävlingarna:

  • 27/3: förberedelser
  • 28/3: SL
  • 29/3: GS
  • 30/3: SG
  • 31/3-2/4: störtlopp

Intäkterna är stora under ett SM, det blir ett bra tillskott till klubbkassan och våra aktiva åkares träning.

ROLLBESKRIVNING

Tävlingssekretariat

Här jobbar man i team med att hjälpa tidtagarchefen med tidtagning samt ordna med nummerlappar och administration för tävlingen samt av FIS utsänd teknisk delegat (TD). Man administrerar lagledarmöten som är varje kväll efter tävlingarna. Teamet ordnar även med fika och lättare mat till övriga funktionärer under dagarna, såsom smörgåsar och kaffe, värmer korv och soppa i befintligt kök. En person kommer att ansvarig för media/sociala medier med start i början av mars. Vi behöver även en speaker som kan hålla låda.

Arbetet i tävlingssekretariatet leds av Sandra Holmqvist och tidtagningschef Björn Thorsén Hallberg under hela perioden. Här behövs det ytterligare 5 personer, behöver inte vara på skidor.

Start

Vid starten så agerar man starter vilket innebär att man startar åkarna på en given signal som styrs av en klocka. Man har kontakt med tidtagaren genom headset. En startdomare behövs också, den personen kontrollerar att allt fungerar på start samt ansvarar för handtiden. Det gör man genom att trycka på en knapp kopplat till klockan.Vid FIS tävlingar så har man dubbla klockor samt en handtid om det skulle uppstå problem.

Här behövs 2 personer, behöver ha skidor för att kunna ta er till start.

Portdomare

Utefter banan så behövs det portdomare som ser om åkaren åker rätt. På FIS tävlingar så måste åkare stanna om man missat en port annars så kan man bli avstängd eller få böter. En portdomarchef behövs, vilket innebär att ha kontakt med portdomare och sekretariat/tävlingsledning samt samla in protokoll. En av portdomarna blir även måldomare som har handtiden på mållinjen

Här behövs 5 personer, varav minst fyra behöver vara på skidor.

Bana/ haspatrull

Innan tävlingen så jobbar denna grupp med att vara behjälplig med bansättning, sätter nät, jobbar med snön såsom skottning och eventuellt saltning. Denna grupp är de som får jobba hårt om det blir mycket snö som faller eller andra svåra väderförhållanden. Under tävlingens gång så jobbar de med att hasa banan, sätta upp käpp om något ramlat. Det vill säga det som vi alla gör under en vanlig snöträning med klubben! Denna grupp styrs av en banchef.

Här behövs 15 personer, alla på skidor.

Tävlingsledare

Styr och ställer med tävlingen, mestadels innan och har det lugnt och skönt när tävlingen är igång… Denna roll har Thomas Ericson.

Extra personal

Om vi blir många som anmäler oss så är det bara bra, vi kan alltid vara någon mer på alla platser, att vara fler i banpatrullen är alltid bra.

Jag hoppas att ni finner detta intressant och spännande. Alpina SM är ett lätt arrangemang då det är vana åkare och duktiga rutinerade tränare/ledare på plats. Supporten från SSF och Skistar är väldigt bra så vi kommer med vädrets makter ha en rolig vecka.

Anmäl via länken, ange om ni behöver boende: https://sv.surveymonkey.com/r/QZ97L8F 

Väl mött i Åre!

/Thomas Ericson, tävlingsledare Sollentuna SLK (This is a mailto link, tel 070-627 73 74)

Foto: Nisse Schmidt

 

 

 

Skribent: Marlene Roos
E-post: This is a mailto link

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se