Hoppa till sidans innehåll

SM i stora lass !

15 APR 2019 22:24
Mästerskapsperioden lider mot sitt slut. Efter en ordentlig prövning med vädret makter är nu teknikgrenarna till slut avklarade och vi har korat svenska mästare. Vi är stolta över att ha flera åkare på pallen - och det ädlaste ett senior SM GULD.
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 22:24

Mästerskapsperioden inleddes med JSM i Almåsa i slutet av mars. Tekniken avgjordes i dagarna tre. Tävlingarna är uppdelade i under 18år YJSM och äldre, födda mellan 1998-2000 ÄJSM.

Emma Sahlin i klassen YJSM lyckades knipa pallplats i både SL, GS och störtlopp. Emma körde hem ett fint silver i SL. Guldet gick till Hanna Aronsson Elfmann Kils SLK och Melanie Dahlberg Landskrona SC tog hem bronset. I GS blev det brons till Emma. Där gick guldet till Ellen Robert Bollnäs AK och silver till Hanna Aronsson Elfman Kils SLK. Julia Digerfors gjorde också en fin GS-tävling och blev 8. Emma körde även riktigt snabbt i störtloppet och grejade en bronspeng även där. Grattis tjejer

I klassen YJSM körde Albin Åhs och Alexander Alm in topp 10 både i SL och GS. I SL blev Albin 8 och Alexander 10. I GS blev det placering 9 för Alexander och Albin en 10 plats. Kul, och grattis killar! 

Vidare till klassen äldre, ÄJSM i damklassen har vi tjejen som vi skrivit om som nu även har ett senior SM guld i GS, vår snabba Sara Rask som tog ett fint silver i SL och en fin 5 plats i GS. Super kul Sara och stort grattis

De älder killarnas, ÄJSM, här är det riktigt fin-fina resultat. Gustav Dalmalm knep ett brons. Stort grattis! 

Efter att yngre SM var avslutat var det dags för senior SM i Åre, där vi stod som värdar. Tack till alla tålmodiga SSLKare som tagit ledigt och hängde i Åre och väntade på att vädret skulle bli åkbart. Det blev inte riktigt åkbart och endast en SL genomfördes som planerat. 

SM SL Mästare 2019 blev Anna Swenn Larsson Rättsviks SLK, silver till Emelie Vikström IFK Sävjsö och brons till Magdalena Fjällström Tärna IK Fjällvinden. Sara Rask var snabb och körde in på placering 5. 

På herrsidan hade gjorde Oscar Holmgren fina åk i slalom och placerade sig på en 6 plats. Riktigt bra Oscar, ett fint seniorresultat. 

Sara sparade lite på krutet till den flyttade GS tävlingen som blev avgjord i Sälen under Sälen Wintergames. Sara fantastiskt och stort grattis ett SM Guld senior nivå.  

Nu fortsätter SM tävlingarna i Åre i fartgrenarna för yngre, äldre och seniorer. Lycka till alla SSLKare, åkare och funktionärer. 

Skribent: Suzanne Ceder
Epost: Adressen Gömd

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se