Hoppa till sidans innehåll

Nyfiken på att börja träna slalom?

08 NOV 2019 10:55
Funderar du på att börja träna hur det är att träna slalom? Undrar du hur det är att vara med i en slalomklubb? I Sollentuna Slalomklubb har vi plats i våra träningsgrupper inför säsong 2019-20!
  • Uppdaterad: 08 NOV 2019 10:55

 

För att få en bild av hur det är att träna slalom och att vara med i SSLK passade vi på att fråga några av våra åkare: Alice Andersson och Otto Falconer i U10, Felix Erneholm och Majken Ståhl i U12, Benjamin Sundström i U14, Hannah Knagenhielm-Karlsson i U16 och Lova Lundén som precis har börjat skidgymnasiet i Malung. Dessutom ställde vi samma frågor till Richard Malmström som är huvudtränare för U14.

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att börja träna slalom?

Benjamin och Felix framhåller skidglädjen och kompisarna: Det är roligt att åka skidor, när man har fått kompisar i gruppen så blir det ännu roligare och man vill fortsätta träna.

Lova: Det är verkligen extremt roligt. Man får vänner och minnen för livet och uppleva saker som inte många andra får. Du behöver inte känna någon press heller, om du inte vill tävla så behöver du inte det, eftersom här finns olika träningsgrupper anpassat för alla.

Hannah: Det bästa tipset jag har till dig som nybörjare eller som funderar på att börja i Sollentuna SLK är att testa bara för att se hur det är och känns. Ifall man gillar utmaning, snö och natur så kommer det att passa dig perfekt. Man kanske inte känner någon innan man börjar men du kommer garanterat lära känna nya vänner i gruppen du börjar i efter några få träningar. Det viktigaste av allt är att ha kul och njuta av skidåkningen.

Richard: Till någon som funderar på att börja träna slalom skulle jag vilja uppmuntra den till att pröva. Skidåkningen är en sport med stor gemenskap och värme. Trots att alla individer tävlar mot varandra ses varje bra placering som en vinst för hela gruppen. Alla kan träna med alla oavsett ambition inom skidåkningen, det är en fysiskt väldigt varierad sport, man reser mycket och lär sig ta eget ansvar. Att träna skidåkning är som att få göra det roligaste du vet tillsammans med de roligaste människorna som du känner.

Otto: Ibland är det jobbigt att träna… Men det är alltid skönt efteråt!

Alice och Majken är överens: Testa och se om du tycker det är kul, vi tycker att det är jätteroligt!

Vad är roligast med att träna slalom?

Alla åkare är överens om att kompisarna och att man får åka så mycket skidor är absolut roligast:

Majken, Felix och Benjamin: Att man får göra det man tycker om, lära sig nya saker och vara med sina kompisar. Man får åka på tävlingar i hela Sverige och träffa nya kompisar. Alice fyller i: ” Det är roligt att få åka på läger till fjällen. Då blir det både skidåkning och bus!”.

Otto: Det går fort och när man stannar får man spruta snö!

Hanna: Skidåkningen blir som sin andra familj då man reser mycket tillsammans och man tillbringar mycket tid med varandra både på och utanför skidbacken.

Lova: Du har ett tävlings- och träningsmoment utanför skolan då de får dig att tänka på annat och göra något som verkligen är kul.

Rickard som är tränare: Det roligaste är att få se åkarna utvecklas och se hur roligt de har tillsammans både i skidbacken och på barmarksträningar. 

Vad är det bästa med SSLK?

Alla åkare lyfter fram sammanhållningen och tränarna:

Hannah: Det bästa med Sollentuna SLK är att man alltid kan känna sig välkommen även om man inte börjar direkt i U8. Själv började jag i U12 då jag bestämde mig för att satsa mer på skidåkningen. Jag har alltid trivts i SSLK och mitt nästa steg blir förhoppningsvis att börja på ett skidgymnasium.

Lova: Det bästa med SSLK är att man får lära känna personer från olika delar av Stockholm och få ta del av en sammanhållning som får en att känna glädje. Vi motiverar och stöttar varandra på tävling och träning. Du får även en bra start att kunna utvecklas som skidåkare och få möjligheten att skapa en grund för framtiden. Både inom idrott generellt men framförallt inom sporten.

Otto, Benjamin och Felix: Klubben har bra och snälla tränare, arrangerar bra och roliga tävlingar. Det ligger nära tränare, dessutom har Väsjöbacken en bra park.  Alice och Majken fyller i: Roliga kompisar och alla är schyssta mot varandra!.

Richard som är tränare tycker att det bästa med SSLK är att klubben är stor men sammanhållen. 

Vi passade också på att fråga Lova hur det är att ha börjat på ett skidgymnasium

”Det är väldigt härligt att leva varje dag med en sport som man älskar. Att få ha tränare och kompisar runt omkring en konstant som alltid stöttar och vill samma sak som en. Vi lever i en gemenskap där man får en helt annan relation med sina kompisar än vad man skulle fått hemma i ett vanligt gymnasium. Man får växa upp och slita lite med mat och tvätt, men när du kommer hem har du en anledning att lyxa till det en aning, och att få bli lite bortskämd. Men framförallt så är det bara så roligt”.

Vi säger tack för denna gång till Alice, Otto, Majken, Felix, Benjamin, Hannah, Lova och Richard och önskar lycka till med säsongen!

Och för er som vill prova på att träna slalom i Sollentuna Slalomklubb: tveka inte att anmäla er!

Här finns länkar till medlemsansökan och mer information:

 SSLK i siffror

  • Medlemmar: 800
  • Aktiva åkare: 300
  • Tränare: 90 (Thomas Erison är heltidanställd huvudtränare och sportchef )
  • FIS-åkare: 33
  • Åkare på skidgymnasium: 25
  • Åkare på skiduniversitet/college i USA: 6
  • Åkare i landslagets träningsgrupper: 4 (Liv Ceder, Julia Digerfors, Sara Rask och Emma Sahlin)
  • Antal världscupåkare: 2 (Sara Rask och Fredrik Nordh)
  • Startade: 1969

 

Skribent: Marlene Roos
E-post: This is a mailto link

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se