Hoppa till sidans innehåll

GULD EMMA

23 JAN 2020 22:10
En vecka har gått efter att vår Emma Sahlin körde hem sitt världsungdoms-OS-guld och tankar har sorteras ner till en härlig upplevelse och otrolig erfarenhet. Jag fick en pratstund med Emma om hur det varit i Lausanne och uppleva allt.
  • Skapad: 23 JAN 2020 22:10

Den viktigaste och största frågan, "Hur kändes det när du kom i mål"? ---- - Stort och det coolaste jag varit med om svarar Emma. Allt var så annorlunda, det var ett superstort arrangemang, TV kameror, publik och i målet en stor bildskärm med exponering på oss åkare. 

Emma startade åk 2 som näst sista åkare topp 30 då hon låg 2a efter åk 1. Dock var tävlingen inte avgjord efter Emmas åk, även att hon fick den efterlängtade gröna skylten. Fortfarande var det en åkare kvar, Lena Volken från Schweiz. Endast 3 hundradelar skiljde dom åt från åk 1. Emma investerade allt till åk 2 och gjorde ett riktigt snabbt åk. Dags för schweiziskan, som även hon gjorde ett bra åk och med blott 18 hundradelar i skillnad så var ändå segern klar. Stor svensk-glädje bröt ut i målet som blev extra allt med en fantastisk svensk insats där Wilma Marklund från Umeå på en 4e plats och Hanna Aronsson Elfman från Kils på en 5e plats.

Emma firade direkt med teamet i backen och även mamma Maria och pappa Mattias fanns på plats, dom hade rest ner till Schweiz endast för att följa slalom tävlingen på plats. Men innan det var dags för alla kramar och firande så dröjde det för Emma var tvungen att snirkla sig genom mediazonen och svara på alla frågor från journalister från hela världen!

Emma fortsätter berätta om tävlingen, backen var ganska tuff och dessutom balkad (preparerad med vatten för att bli riktigt hård och hålla för alla åk).

Boendet för alla nationer var i OS byn I Lausanne som låg ca 2 timmar från den alpina tävlingsarenan Les Diablerets. Alla bodde i ett nybyggd och ganska spektakulärt hus som var helt nytt för ungdoms OS. Organisationen hade även ett tydligt miljötänk så det var tåg till och från arenan. Medaljceremoni hölls i OS byn på kvällen efter tävlingen.

Hela det svenska laget hade specifika OS kläder och det var det strikta klädkoder för de olika tillställningarna. En outfit för invigning, en för åka till tävling, medaljkläder och reskläder. Även fartdräkt var en specifik för just OS.

En stor upplevelse rikare idag för Emma som dessutom följde upp OS resultaten vid helgens FIS tävlingar i Kläppen med en FIS vinst i storslalom. Den kändes extra bra, kul att få till det riktigt bra i en storslalomtävling, säger Emma som upplever att det har gått lite tyngre i den disciplinen under  säsongen.  

Vi tackar Emma för att du ville dela din upplevelse med oss och önskar dig fortsatt stort lycka till.

Skribent: Suzanne Ceder
Epost: Adressen Gömd

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 438
19124 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

MPC Consulting

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se