Hoppa till sidans innehåll

Säsongsplanering 2017/18


Säsongens övergripande målsättning och förberedelser

U14:2-gruppen är en grupp av åkare som av olika skäl inte valt att träna med den mer elitsatsande tävlingsgruppen U14:1. Vi ser därför att U14:2 är en viktig grupp som hjälper ungdomar att fortsätta med idrott och skidåkning utan att vilja vara bäst på regional eller nationell nivå. Färdigheterna i gruppen skiljer sig också åt och målet för oss tränare i U14:2 är därför att träna gruppen utifrån en målsättning att varje skidåkare ska ha möjlighet att utvecklas utifrån sina egna färdigheter och vill träna och tävla för att det är roligt, där vi ser varje individ i gruppen.

Vi tränare kommer att se till att varje enskild åkare under säsongen kommer att bära med sig tre unika utvecklingsområden som hen ska tänka särskilt på för att bli en bättre skidåkare och lyckas bättre på tävling. På så sätt förväntar vi oss att stimulera varje åkare till prestera bättre färdighet och resultat genom att kunna kontrollera fyra färdigheter på skidor;

  • Position: bredd mellan skidor, böjda/parallella knän, balanspunkten framåt, SL-motvridning av överkropp, GS-medvridning av överkropp
  • Balans: arbeta framåt/bakåt, bäcken i fallinjen, parallella knän (symmetrisk kantisättning)
  • Kantreglering: fötter, knän, höft
  • Dynamik/rytm: Arbeta uppåt/nedåt, förstå kraften i svängen

Säsongens upplägg i stort

Under de två tränarmöten vi haft under sommaren har vi skapat ett systematiskt upplägg på träningen för den kommande säsongen, som i Stockholmsområdet sträcker sig från barmarksträningen med start i september fram till mars eller april kommande år beroende på hur länge snötäcket ligger kvar.

I början av säsongen längs tonvikten på gruppsamhörighet, styrka, rörelse och teknik för att i slutet av den gå över i ett större fokus på färdighet och tävlingsresultat.
 

Uppdaterad: 31 AUG 2017 08:44 Skribent: John Ekman
Epost: This is a mailto link

U10:1 på Facebook   U10:1 på Instagram

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08-929161
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se