Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

I söndags avgjordes vem som vann hela Nocco Alpine Elite Tour. Det blev en riktig nagelbitare där till slut Hilma Lövblom, Täby SLK, och Jesper Ask, IFK Arvidsjaur AK, tog hem totalsegern av touren.
 
I helgen, 17-18 februari, anordnas finalen av Nocco Alpine Elite Tour i Lycksele. Båda vinnarna av lördagens slalomtävlingar kom från Vemdalens IF. Lördagens tävlingsresultat skapade spänning inför morgondagens avgörande av hela touren.
 
Här kommer en inbjudan till ett öppet läger tillsammans med Team Åre 2019, denna gång bjuder vi även in åkare födda 2002 till lägret 23-25 februari.
 
I söndagens storslalomtävling i Klövsjö var det Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK, och Emil Johansson, SK Vitesse Skövde, som tog hem segern.
 
Nocco Alpine Elite Tour arrangerades i helgen i Klövsjö. Vinnarna av lördagens storslalomtävlingar blev Hilma Lövblom, Täby SLK, och Jesper Ask, IFK Arvidsjaur AK.
 

Eklund avbryter säsongen

(2018-01-31 10:00)
Nathalie Eklund, Leksands SLK, avbryter säsongen på grund av en skada hon ådrog sig under en träning förra veckan.
 
Har du stor kompetens inom alpin skidåkning och brinner för att hjälpa talanger att utvecklas? Då har vi ett jobbtips till dig!
 
Det har varit en spännande säsong i Sverige Cupen som idag avgjordes med slalomtävlingar i Sunne när två segrare utkristalliserades.
 
I dagens slalomtävling i Lenzerheide, Schweiz, tog Frida Hansdotter, Norbergs SLK, sin femte raka pallplats i slalom för säsongen.
 
Tävlingen i Sunne avgjordes i perfekta förhållanden efter att arrangören hade gjort ett starkt jobb med vattning inför tävlingarna som sedan belönades med minusgrader under natten.
 

Succé för Swenn-Larsson

(2018-01-27 14:14)
Det var dubbla Europacupslalomtävlingar i schweiziska Melchsee Frutt i torsdags och fredags, och det blev svensk vinst i båda tävlingarna.
 

Jakobsen klar för OS

(2018-01-26 13:00)
 

Hargin i Snöpodden

(2018-01-26 08:36)
I Snöpodden får du möjlighet att komma under skinnet på skidåkare och folk kring skidåkning. Det handlar om allt möjligt, och i Snöpodden kommer du få veta saker du inte visste att du ville veta.
 

Säsongsbästa för Hector

(2018-01-23 23:42)
På tisdagen var det dubbla världscuptävlingar. Damerna tävlade i storslalom i Kronplatz, Italien, och senare på kvällen var det slalom för herrarna i Schladming, Österrike.
 
 

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

För att bli medlem och börja träna, använd vårt formulär för medlemsansökan / anmälan till träning »

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08-929161
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se