Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Sollentuna Slalomklubb söker en huvudtränare till sin verksamhet. Vidare specifikationer, kvalifikationskrav och arbetsuppgifter finner du nedan.
 

FIS licens 2018-2019

(2018-04-17 13:50)
Alpin FIS licens 2018-2019
 
Hagströmska gymnasiet i Falun söker en alpin huvudtränare som leder och koordinerar den dagliga undervisningen inom ämnet specialidrott.
 
Vi säger stort GRATTIS till de alpina talanger som har antagits till våra alpina Riksidrottsgymnasier och Nationella idrottsutbildningar hösten 2018!
 
Fart-SM i Åre fortsatte i helgen med Super G och superkombination för både damer och herrar, och efter att båda vunnit störtloppet blev det fortsatta pallplatser för Felix Monsén, Åre SLK, och Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin.
 
SM-tävlingarna i fart som hålls i Åre har dragit igång och tävlingarnas första guld tog Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, och Felix Monsén, Åre SLK.
 

Ingemartrofén 2018

(2018-04-05 15:48)
 
Den 4-6 maj möts vi i Åre för Alpint Skidkonvent 2018. Då samlas tränare, klubbar, landslag, distrikt – alla med ett intresse för idrott och utförsåkning.
 
De båda olympiska mästarna Frida Hansdotter, Norbergs SLK, och André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, visade upp stark åkning och tog varsitt guld under måndagens Svenska Mästerskapstävling i slalom.
 
I söndags arrangerades SM i parallellslalom i Tärnaby. Svenska mästare blev Emelie Henning, Järfälla AK, och Gustav Lundbäck, Luleå AK.
 
I Tärnaby arrangeras i dagarna, 24 till 26 mars, Svenska Mästerskapstävlingar i de alpina teknikgrenarna. SM-guldet i storslalom gick till Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, och Mattias Rönngren, Åre SLK.
 

Teknik-SM i Tärnaby

(2018-03-22 15:04)
De närmsta dagarna ska det avgöras vem som ska bli svensk mästare i de alpina teknikgrenarna. Tärnaby står som värd för SM, och det är många som ska slåss om titeln.
 
Frida Hansdotter, Norbergs SLK, lyckades stå på pallen för sjunde gången i rad i årets slalomvärldscup, när sista slalomtävlingen för säsongen avgjordes i Åre på lördagen.
 
Lagtävlingen var världscupfinalens första tävling med svenskt deltagande, och det var också det svenska laget som gick vinnande ur striden för andra året i rad i världscupfinalen.
 
I Snöpodden får du möjlighet att komma under skinnet på skidåkare och folk kring skidåkning. Det handlar om allt möjligt, och i Snöpodden kommer du få veta saker du inte visste att du ville veta.
 

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

För att bli medlem och börja träna, använd vårt formulär för medlemsansökan / anmälan till träning »

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08-929161
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se