Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Sveriges Alpina Journalister prisar Tobias Hedström och Anna Swenn-Larsson till Årets stjärnskott" och "Årets åkare".
 
I den avslutande SM-tävlingen 2019 som bjöd på störtlopp i Åre, avgjordes tävlingen i sprintversion så att totalen av två åk skulle slutligen kora de svenska mästarna.
 
Kontrasterna var många när SM i Super G avgjordes tidigt i morse i Åre.
 
Idag var det tjejernas tur att äntra slalomarenan i Ullabacken och det blev riktigt rafflande tävlingar i både U14, U16 och FIS-klassen.
 
I ett strålande solsken avgjordes slalomtävlingarna Mr. Skifuntastic i Lindvallen, Sälen.
 
Nylanserade Klara Ski Team söker en Assisterande tränare
 
Nylanserade Klarna Ski Team söker en Huvudtränare
 
Det blev dubbla glädjeämnen för Sara Rask, Sollentuna SLK och Mattias Rönngren, Åre SLK, som båda vann SM-guld i storslalom, men även kan titulera sig som Miss och Mr Ski Funatastic GS 2019.
 
För två veckor sedan annonserades om att vi kommer att genomföra en förlängd ansökningsperiod till de olika universitetsalternativen då ett nytt alternativ i Stockholm startar.
 
Under torsdagen avgjordes de svenska mästerskapen i slalom i Åre. Svenska mästare blev Anna Swenn-Larsson och Carl Jonsson.
 
I förra veckan, mellan den 18:e till 25:e mars, kördes svenska mästerskapen för yngre och äldre juniorer i Åre och i Almåsa. Det var tävlingar i störtlopp, slalom och storslalom.
 
Parallellt med Världscupfinalerna i Andorra pågick Lilla Världscupen på hemmaplan i helgen. Deltävlingarna i Sveriges största alpina ungdomscup är nu genomförda och det är tid för finalerna.
 
För första gången sedan 2009 så har vi en svenska högst upp på pallen i Alpecimbra, f.d Troféo Topolino! Grattis Emma Aicher!!!
 
I söndagens världscupslalom i Grandvalira-Soldeu, Andorra, hade André Myhrer ett bra åk på gång med körde ur. Vann gjorde Clement Noel från Frankrike.
 
I söndags avslutades världscupsäsongen i Andorra men också Frida Hansdotters otroliga karriär. Bäste svensk i söndagens storslalom blev Sara Hector med en
 

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08929161
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se