Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Nytt avsnitt av Snöpodden

(2017-11-17 09:00)
I senaste avsnittet av Snöpodden möter du landslagsåkaren Anna Swenn-Larsson som berättar om att ta sig tillbaka från motgångar och hur hon blir när hon tränar.
 
Efter att premiären i Sölden blåst bort var det så äntligen dags att dra på nummerlappen och göra säsongsdebut för herrarna. Foto Bildbyrån
 
Efter säsongsöppningen i Sölden var det dags för de svenska damerna att göra premiär i slalomdisciplinen, traditionsenligt i finska Levi. Foto Bildbyrån
 

Slalompremiär i Levi

(2017-11-08 21:06)
Svenska alpina landslaget har varit i Kåbdalis och Idre och vässat formen inför världscupspremiären i slalom i Levi, Finland i helgen.
 
Kajsa Kling, Åre SLK, har tillsammans med landslagsorganisationen tagit beslutet att hon ska ta en paus från allt tävlande den närmsta tiden. Anledningen är att Kajsa har utvecklat en depression och vill därför fokusera på sin egen hälsa.
 
Klimatförändringarna har under de senaste åren blivit speciellt tydliga i de områden som de svenska alpinlandslagen tränar och tävlar i. Glaciärerna smälter och snötäcket blir märkbart tunnare. Därför startas nu ett projekt tillsammans med Vattenfall
 
Idag var det så dags för damernas premiär i Sölden, Österrike. Storslalom på programmet och sex svenskor till start. Foto: Bildbyrån
 
Den alpina världscupen börjar närma sig! Med storslalompremiär i Sölden, Österrike, 28–29 oktober, och slalompremiär i finska Levi, 11–12 november, är det bara veckor innan de svenska dam- och herråkarna åter ska börja slåss om pallplatser.
 
Det var under ett träningsläger i Saas-Fee, Schweiz, som Helena föll olyckligt och gjorde illa ena knät.
 
Ski Team Sweden Alpine (STSA) fortsätter sin satsning på digital kommunikation genom att förstärka exponeringen av bild, ljud och text, för att på så sätt hålla jämna steg med våra utövare och publik.
 
Tävlingsledare och arrangörsföreningar av ungdomstävlingar, LVC-kval och finaler
 
Låt fler pröva hur det är att åka i en storslalombana. Genom Alla i bana kan er förening låna portflagg, nät och annan inramning för att få fler att upptäcka tjusningen med den alpina sporten.
 
Det är nu klart att Magnus Larsson tar över som huvudtränare för herrarnas juniorlandslag.
 
På väg mot Svenska Skidförbundets vision, ”Bäst i världen - alla på snö” krävs kompetenta tränare och ledare genom hela organisationen, från klubb till landslag. Den preliminära utbildningsplaneringen för säsongen 2017/2018 är satt och anmälan öppen.
 

STSA Summer Camp

(2017-06-16 12:00)
Under två dagar intog Ski Team Sweden Alpine Summer Camp, Lugnet i Falun. De 55st deltagarna som kom från 12st olika föreningar bjöds på en härlig mix av gymnastik, snabba fötter, cykling och annat skoj.
 

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

För att bli medlem och börja träna, använd vårt formulär för medlemsansökan / anmälan till träning »

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08-929161
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se