Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Zack Monsén, Åre Slk var riktigt snabb på första tidsträningen vid Europacupstörtloppet i franska Orcieres. Åkte in på sjunde tid, 94 hundradelar bakom italienaren Alexander Prast som var snabbast.
 
Helena Rapaport, Mälaröarnas ASK har fått ordentlig fart på sina störtloppsskidor. Slutade på en fin åttonde plats i St. Antons sprintstörtlopp, men det var bud på en pallplats.
 
I de två sista träningsåken inför tisdagens EC-störtlopp i St. Anton fick de svenska damerna ordentlig fart på sina skidor. Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina var tvåa efter Nadine Fest, Österrike.
 
Tre åkare och lika många klubbar toppar Nocco Alpine Elite Tour efter den inledande helgen i Kläppen. Moa Müssener Boström, Uppsala SLK är etta i damklassen. Lukas Karlberg, Mälaröarnas ASK och Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK leder herrklassen
 
Av de fem svenskorna som tävlade i Sestriere var det bara Sara Hector och Magdalena Fjällström som tog sig vidare från kvalet.
 
Sverige ställde upp med tre grabbar i dagens världscupslalom i Wengen men tyvärr lyckades ingen av dom ta sig vidare till andra åket. Tävlingen vanns av fransmannen Clement Noel.
 
Efter en extremt tight tävling, där endast en (1!) hundradel skiljde mellan första och tredje plats, delade Federica Brignone (ITA) och Petra Vlhova (SVK) på förstaplatsen, endast en hundradel före storstjärnan Mikaela Shiffrin (USA).
 
Gårdagens kombinationstävling i Wengen följdes av ett snöfall som fick arrangören att flytta ner starten ett par hundra meter av säkerhetsskäl. Förhållandena belv bättre än befarat och tävlingen genomfördes utan problem.
 
Tobias Hedström, Duveds IF svarade för en formidabel prestation när han med startnummer 68 körde in på 23:e plats i Kirchbergs Europacupstorslalom.
 
Det blev stor svenskdag i Zell am Sees andra Europacupslalom. Fem åkare topp 16. Bäst lyckades Vemdalens Elsa Fermbäck som var 4:a. Största sensationen, Sollentunas Liv Ceder, med en 15:e plats.
 
Det blev en stabil svensk laginsats i Europacupslalomen för damer i österrikiska Zell am See. Tre åkare topp 15, samt att Hanna Aronsson Elfman tog sina första EC-poäng i slalomdisciplinen.
 
Herrarnas världscuptour är tillbaka i en av de mest klassiska tävlingsorterna, schweiziska Wengen, för en tredagarsbatalj. Idag var det dags för kombinationstävlingen där de bästa störtlopps- och slalomåkarna fick prestera över två åk.
 
Kommande helg är det dags för första deltävlingen i nationella alpina elitserien Nocco Alpine Elite Tour. Dubbla storslalom i Kläppen 18–19 januari inleder touren. Slutsegrarna i herr-och damserien vinner 15 000 kronor.
 
Både dam- och herrcirkusen i Europacupen har Österrike som skådeplats för kommande tävlingar. Två slalom i Zell am See för damerna och dubbla storslalom för herrarna i Kirchberg.
 
Österrikiska Flachau är ett av de mest spektakulära stoppen på touren och brukar bjuda på storpublik i samband med kvällstävlingen och så även ikväll. Anna Swenn-Larsson fick ta revansch på förra årets nedriga gränsling med en stark andraplats.
 

LIVERESULTAT


Köpa klubbkläder?

I vår klubbshop hos Länna Sport kan du köpa SSLKs klubbkläder från Helly Hansen. 


Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan


Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.


 

 

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Riksbyggen - Rum för hela livet

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se