Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, lyckades stå på pallen för sjunde gången i rad i årets slalomvärldscup, när sista slalomtävlingen för säsongen avgjordes i Åre på lördagen.
 
Lagtävlingen var världscupfinalens första tävling med svenskt deltagande, och det var också det svenska laget som gick vinnande ur striden för andra året i rad i världscupfinalen.
 
I Snöpodden får du möjlighet att komma under skinnet på skidåkare och folk kring skidåkning. Det handlar om allt möjligt, och i Snöpodden kommer du få veta saker du inte visste att du ville veta.
 
Samtidigt som det är världscupfinaler i Åre är det också Europacupfinaler i Soldeu, Andorra, och där har Lisa Hörnblad, Höga Kustens Alpin, säkrat vinsten i Super G-cupen för första gången någonsin för en svensk alpinåkare.
 
Ski Team Sweden Alpine och SAS har ingått ett partnerskap för att underlätta för det svenska alpina landslaget och Sveriges alpina klubbar att resa med mer bagage, och samtidigt mer klimatsmart.
 
Förra veckan avgjordes yngre och äldre junior SM i Fjätervålen och det var en stor mängd åkare som ville göra upp om mästerskapsmedaljerna.
 

Pallplats för Nyberg

(2018-03-10 16:51)
Det har varit ett framgångsrikt Alpe Cimbra FIS Childrens Cup för de svenska åkarna som tävlat i lagtävling, slalom och storslalom i Folgaria, Italien, under veckan.
 
På lördagen tävlade världscupdamerna i slalom och herrarna i störtlopp i de sista tävlingarna innan finaltävlingarna i Åre nästa vecka, och bäst gick det för Frida Hansdotter som tog sin sjätte raka pallplats i världscupslalom.
 
I Snöpodden får du möjlighet att komma under skinnet på skidåkare och folk kring skidåkning. Det handlar om allt möjligt, och i Snöpodden kommer du få veta saker du inte visste att du ville veta.
 
På fredagen var det dags för damernas storslalom i Ofterschwang, Tyskland, och fyra svenska åkare stod på start och Frida Hansdotter fick med sig ett säsongsbästa resultat i storslalom.
 
I veckoslutet pågår den klassiska ungdomstävlingen Alpe Cimbra FIS Childrens Cup i Folgaria, Italien, och åtta svenska åkare har skickats dit för att tävla.
 
I helgen är det dags för de sista världscuptävlingarna innan finalen i Åre under nästa vecka. Damerna tävlar i storslalom och slalom i Ofterschwang, Tyskland, medan herrarna har fart-tävlingar i norska Kvitfjell.
 

Inbjudan till Masters-SM

(2018-03-07 11:08)
I samarbete med Masters-kommittén och Fjätervålen bjuder Täby SLK in till alpina SM i slalom, storslalom och Super G för åkare 30 år och uppåt, det så kallade Masters-SM 2018.
 
Det har varit en intensiv och tuff tävlingshelg för de svenska världscupåkarna där damerna tävlade i fart i Crans-Montana, Schweiz, och herrarna tävlade i teknikdisciplinerna i Kranjska Gora, Slovenien.
 
I söndags avgjordes vem som vann hela Nocco Alpine Elite Tour. Det blev en riktig nagelbitare där till slut Hilma Lövblom, Täby SLK, och Jesper Ask, IFK Arvidsjaur AK, tog hem totalsegern av touren.
 

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

För att bli medlem och börja träna, använd vårt formulär för medlemsansökan / anmälan till träning »

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08-929161
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se