Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Den alpina världscupen börjar närma sig! Med storslalompremiär i Sölden, Österrike, 28–29 oktober, och slalompremiär i finska Levi, 11–12 november, är det bara veckor innan de svenska dam- och herråkarna åter ska börja slåss om pallplatser.
 
Ski Team Sweden Alpine (STSA) fortsätter sin satsning på digital kommunikation genom att förstärka exponeringen av bild, ljud och text, för att på så sätt hålla jämna steg med våra utövare och publik.
 
Tävlingsledare och arrangörsföreningar av ungdomstävlingar, LVC-kval och finaler
 
Låt fler pröva hur det är att åka i en storslalombana. Genom Alla i bana kan er förening låna portflagg, nät och annan inramning för att få fler att upptäcka tjusningen med den alpina sporten.
 
Det är nu klart att Magnus Larsson tar över som huvudtränare för herrarnas juniorlandslag.
 
På väg mot Svenska Skidförbundets vision, ”Bäst i världen - alla på snö” krävs kompetenta tränare och ledare genom hela organisationen, från klubb till landslag. Den preliminära utbildningsplaneringen för säsongen 2017/2018 är satt och anmälan öppen.
 

STSA Summer Camp

(2017-06-16 12:00)
Under två dagar intog Ski Team Sweden Alpine Summer Camp, Lugnet i Falun. De 55st deltagarna som kom från 12st olika föreningar bjöds på en härlig mix av gymnastik, snabba fötter, cykling och annat skoj.
 
Svenska och Franska skidförbundet har tillsammans godkänt den tidigare franska skidåkaren Estelle Alphands önskemål om att tävla för det Svenska Alpina Landslaget under kommande säsong.
 
Har du stor kompetens inom alpin skidåkning och brinner för att hjälpa talanger att utvecklas? Då har vi ett jobbtips till dig!
 
Fredrik Steinwall slutar som tränare i den alpina landslagsorganisationen för att istället börja arbeta med lavinsäkerhet.
 
Vill du vara med och utveckla framtidens alpina skidstjärnor? Då har vi ett jobb för dig!
 
De sista uttagningarna till landslagets träningsgrupper är klara och 13 åkare får de sista platserna. Samtidigt är det klart med uttagningen till skidförbundets fartsatsning Team Åre 2019.
 
Trycket att komma in på alpina universitetsutbildningar är stort. Svenska Skidförbundet utökar därför antalet platser och tar nu in ytterligare 15 åkare som ges möjlighet att fortsätta sin alpina elitsatsning kombinerat med sina studier.
 
Nu är större delen av åkartruppen för kommande skidsäsong uttagen. 16 herrar och 15 damer är uttagna att representera Sverige på högsta nivå kommande alpina säsong 2017/2018.
 

Stark comeback av Jakobsen

(2017-05-02 13:34)
Kristoffer Jakobsen från Storklintens Alpina Skalp (bilden) kom till FIS-tävlingarna i Tärnaby efter mer än en och en halv månads frånvaro på grund av ett brutet båtben och comebacken blev lysande.
 

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

För att bli medlem och börja träna, använd vårt formulär för medlemsansökan / anmälan till träning »

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08-929161
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB