Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Sverige fick äntligen jubla när Anna Swenn Larsson tog VM-silver i damernas slalom på lördagen. Anna bärgade första svenska medaljen för Sverige i Åre. Vann gjorde Michaela Shiffrin från Usa
 
Tre av fyra svenska åkare körde ur i första åket av storslalomen. Matts Olsson blev bäste svensk med en 16:e plats. Istället var det grannlandet Norge som fick jubla när Henrik Kristoffersen tog sitt första VM-guld.
 
Direkt efter finalen på AET bjuder Team Åre 2019 in till fartläger i Åre den 11-13 mars.
 
Tre svenska damer blev topp 15 i torsdagens VM-storslalom i Åre. Bäste svensk blev Sara Hector med en sjundeplats som också innebar karriärsbästa.
 
I VM-kvalet för storslalom körde Axel Lindqvist snabbast av alla åkarna och tog en plats i fredagens storslalomtävling. Han fick med sig Carl Jonsson som också gjorde en stabil kvaltävling.
 
Sverige började övertygande i lagtävlingen men åkte ut efter en rysligt jämn kvartsfinal mot Schweiz. Hemmanationen missade därmed medalj och Schweiz fortsatte att briljera hela kvällen vilket gav dem guldet.
 
Junior Världsmästerskapen i alpint arrangeras mellan 17 till 27 februari i Val di Fassa. På den svenska sidan är nu åtta lovande tjejer uttagna som ska få tävla i JVM.
 
Nu står det klart att det alpina landslaget kommer att kunna köra sina bilar på det förnybara dieselbränsle, HVO 100. Audi gav klartecken till testverksamheten i samband med att tränare och åkare skiftar till den nya generationens av Audi A6 Avant.
 
Alexander Köll och Felix Monsén gjorde bra prestationer i måndagens alpina kombination. Bäste svensk blev Felix med en tiondeplats.
 
Lindsey Vonn avslutade sin karrär med ett brons i söndagens vm-störtlopp och bäste svensk blev Lin Ivarsson på en 24:e plats.
 
Herrarnas världsmästerskapstävling i störtlopp blev en fest för grannlandet Norge med två norksa åkare på pallen. Bäste svensk blev Felix Monsén med en 16:e plats.
 
Den sista startplatsen i herrarnas störtlopp gick till slut till Filip Platter. Det stod mellan honom och Zack Monsén och Filip körde bäst under fredagens träning och får tävla i morgondagens störtlopp.
 
Damernas världsmästerskapstävling i alpin kombination avgjordes under fredagen. Wendy Holdener försvarade sin världsmästar titel och bäste svensk blev Lisa Hörnblad på en niondeplats.
 
I nästa vecka börjar junior världsmästerskapen i Italien och nu står det klart vilka killar som får tävla i mästerskapet.
 
De svenska herrarna visade upp säkerhet i dagens världsmästerskapstävling i Åre. Bäste svensk blev Felix Monsén med en 19:e plats.
 

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och medlemsregister@sslk.nu om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08929161
E-post: kansli@sslk.nu

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se