Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF - Alpint


Här finns nyheter från Svenska Skidförbundet (www.skidor.com).

Olsson snabbast i världen

(2017-12-18 20:21)
Matts Olsson, Valfjällets SLK, är snabbast i världen. Det var han i alla fall ikväll i italienska Alta Badia när det var världscuptävling i parallellstorslalom.
 

Världscupveckan innan jul

(2017-12-18 13:30)
Sista alpinveckan innan jul inleds med kvällens tävlingar i italienska Alta Badia, och fortsätter sen med världscuptävlingar i både Frankrike och Italien. Tolv svenska damer och herrar är uttagna att tävla.
 
Fartsatsningen Team Åre 2019 är ett initiativ för att utöka bredden på svensk alpin skidåkning. Det är en satsning som ska möjliggöra att svensk alpin skidåkning är konkurrenskraftig i samtliga discipliner år 2022, och så här ser planen ut.
 
I helgen har det tävlats för fullt i världscup, Europacup och Sverige Cupen, och det har bjudit på flera fina resultat för de svenska åkarna, bland annat Matts Olssons säsongsbästa 6:e plats i Italien.
 
Inledningen på helgen innebar farttävlingar i världscupen för både damer och herrar, samt tävlingar i Sverige Cupen i Fjätervålen, och det skulle visa sig bjuda på både framgång och motgång för de svenska åkarna.
 
I veckans avsnitt av Snöpodden träffar du Tommy Eliasson Winter som till vardags arbetar som alpin chef. Han berättar om sin tid som skicrossåkare och vad han önskar att han tänkt på som aktiv utövare.
 
I helgen är det både teknik och farttävlingar, och även om de flesta åkare är rutinerade, bjuder helgen på några världscupdebutanter.
 
En framgångsrik svensk alpinvecka är oss i ryggen där det har tagits placeringar i både Europa- och världscupen. André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, knöt ihop veckan fint när han tog hem tredjeplatsen på världscupsäsongens andra slalomtävling.
 
Tärnaby Skidhem vid Storumans Folkhögskola söker en instruktör/alpin tränare. Ansök senast 15 december.
 
I Snöpodden pratar vi om allt möjligt med skidåkare och om skidåkning med alla möjliga. Idag får du möta landslagsåkaren Maria Pietilä Holmner.
 

Grahn gör VC-debut

(2017-12-07 23:40)
Till helgen har delar av herrarnas världscuptour kommit tillbaka till den här sidan atlanten när det blivit dags för storslalom och slalom i franska Val d’Isère.
 
I veckan är det fullt av Europacuptävlingar för både damer och herrar och nu är det klart vilka svenska åkare som får tävla.
 
I helgen var det Sverige Cupen i Duved. Det var Sverige Cupens andra tävlingshelg och den anordnades av Östersund Frösö SLK lördag och söndag.
 

Alphand vann i Hafjell

(2017-12-03 21:44)
Tävlingshelgen är över och det har tävlats i både Europacup och världscup. Damernas Europacup besökte Hafjell, Norge, med storslalom och herrarnas världscup var i Beaver Creek, USA, med fart och storslalom.
 
IFK Arvidsjaur Alpina hade fixat fina förhållanden till helgens Nocco Alpine Elite Tour. Under lördagens och söndagens herrtävlingar fanns det chans att vinna startplatser till den kommande veckans europacuptävlingar i Fjätervålen.
 

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

För att bli medlem och börja träna, använd vårt formulär för medlemsansökan / anmälan till träning »

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08-929161
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se