Hoppa till sidans innehåll

SSLK har fått ny huvudtränare och sportchef!

03 JUL 2018 13:15
Styrelsen har glädjen att meddela att Thomas Ericson har anställts som ny huvudtränare och sportchef för Sollentuna Slalomklubb.
  • Skapad: 03 JUL 2018 13:15

Thomas fokus kommer att vara planera och leda träning, läger och tävling för U16:1, men även att planera och koordinera verksamheten för övriga träningsgrupper tillsammans med respektive huvudtränare. Detta för att skapa en tydlig övergripande plan för klubbens tränings- och tävlingsverksamhet. Thomas börjar den 1 augusti och kommer att vara med U16:1 från och med lägren i Folgefonna, Hintertux och Stubai/Schnalstal.

Thomas har arbetat med skidåkning i stort sett hela livet med allt från klubbverksamhet till skidgymnasium och landslag. Idag är Thomas tränare för Skisport Finland där han är ansvarig för en fartåkare i världscupen. Tidigare har Thomas varit anställd på Svenska Skidförbundet som ansvarig tränare för både WC-, EC- och juniorlandslag. Han har även arbetat som tränare på skidgymnasiet i Åre/Järpen.

Thomas har stor erfarenhet av tävlingsverksamhet som chef och tävlingsledare för såväl World Cup, Europacup och FIS-tävlingar i Åre och Stockholm samt nationella barn- och ungdomstävlingar. Utöver det har han gått alla SSF-utbildningar och även varit instruktör inom SSFs alpina utbildningar. Han är Teknisk Delegat inom FIS och examinator av blivande TDs.

Thomas är 55 år och bor i Åkersberga.

Tre snabba frågor till Thomas

Vad tycker du är roligast med att jobba med klubbverksamhet? Det ger möjlighet att kunna vara med och påverka svensk skidåkning i rätt riktning. Det är inspirerande att få jobba med ungdomar och hjälpa dem att utvecklas mot en alpin framtid.

Vad ser du mest fram emot med att jobba med oss i SSLK? Sollentuna Slalomklubb är ju en av Sveriges största klubbar, jag ser fram emot att få inspirera och engagera både åkare och tränare i klubben mot fortsatt skidglädje och bra resultat.                                                                        

Vilka planer har du för sommaren? Det blir mycket båt i skärgården och en del golfrundor. Och så ska jag heja på Sverige i fotbolls-VM förstås!

Välkommen till Sollentuna Slalomklubb, Thomas!

Kontaktperson SSLK: Magnus Holmqvist

 

Skribent: Marlene Roos
Epost: This is a mailto link

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08929161
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se