Hoppa till sidans innehåll

Snart börjar träningen i Väsjöbacken!

2017-12-23 23:51
Inför säsongen 2017/18 finns det några platser kvar i U8, U10 och U12 (dvs för barn födda 2006-2011). Du som står i kön kanske undrar hur det är att träna slalom i SSLK? Här kan du få några svar!
  • Uppdaterad: 2017-12-23 23:55

Vi intervjuat några åkare, tränare och föräldrar om vad de tycker är det bästa med slalom, freeride och SSLK.

  • Edda Arnadottir är klubbens huvudtränare, Marcus Radhe, Christian Andersson och Anders Hagman är både tränare och föräldrar till åkare, Erik Ulvenvall är förälder till åkare.
  • Dafne Hamrén är U8:a, Alexandra Holmqvist och Axel Andersson går i U10 och Alva Roos är U12:a.

Vi börjar med Dafne, Alexandra, Axel och Alva.

Vad tycker ni är roligast med att vara aktiv i en slalomklubb?

”Man får åka skidor och det är kul!”, börjar Alexandra och Dapne fyller i: ”Det är roligt att göra övningar i skidbacken, att ha många kompisar som också åker skidor och att åka på läger”. Axel fortsätter: ”Skidåkning är jättekul!  När man åker till fjällen får man både åka skidor och göra roliga saker på kvällarna med sina kompisar. Jag tycker också att det är kul att tävla”. ”Det är roligt att man lär sig mycket nytt, och så är det roligt att få nya kompisar varje säsong eftersom man ena säsongen åker med dem som är ett år äldre och nästa säsong med dem som är ett år yngre”, säger Alva.

Vad tycker ni är det bästa med SSLK?

”Alla är schyssta och klubben ordnar roliga tävlingar! Dessutom har vi bra tränare”, säger Axel.  ”Ja, det finns så många schyssta kompisar och så är det spännande att tävla tillsammans”, fyller Alexandra i.  ”Och så har vi snygga skidkläder!”, fyller Dafne i. ”Jag tycker att vi en bra stämning i hela klubben”, säger Alva.

Är det något ni skulle vilja säga till någon som vill börja med slalom?

Alla är överens: ”Det är jätteroligt att vara med i en klubb, bli bättre på att åka skidor och du kommer få jättemånga nya kompisar. Dessutom får du åka skidor hela vintern och inte bara när det är lov!”. ”Man kan alltid känna sig välkommen, alla är snälla och schyssta mot varandra”, avslutar Alva.

Vi fortsätter samtalet med Edda, Marcus, Christian, Anders och Erik.

Vad är roligast med att vara tränare?

”Att få jobba med alla SSLK-åkarna som är riktiga glädjespridare”, säger Edda och fortsätter: ”När jag går hem från träningarna har jag mer energi än innan och det är så himla härligt. Sen tycker jag att det är roligt att se åkarnas utveckling både i och utanför backen”.

Marcus fortsätter: ”Det roligaste är att man får vara en del av barnens utveckling. Som exempel så jag igår samma barn som åkte plogsväng med mig som åttaåringar köra super-G på skär från topp till dal i Funäsdalen. Vilken kick!”.

Christian håller med: ”Ja, att träna med en etablerad skidklubb två gånger i veckan ger en betydligt snabbare utveckling av skidtekniken än de flesta skidskolor. Den tid vi tränare gemensamt lägger på planering och genomförande av träningspassen får vi mångfalt tillbaka. Det är också det fantastiskt roligt att jobba med så glada, motiverade och entusiastiska åkare – vi har roligt tillsammans!”.

Vad är det bästa med SSLK?

”Alla barn och ungdomar! Och att det är en stor gemenskap i klubben med alla trevliga föräldrar och familjer som man får umgås med både i backen och utanför”, säger Edda. Marcus fortsätter: ”Ja, efter ett antal år tillsammans är man lite som en stor familj. Jag upplever att vi innerligt önskar varandra allt väl, både privat och i tävlingssammanhang, och att vi hjälper varandra till framgång. Det är en skön känsla!”.

Christian fyller i: ” Jag är imponerad över klubbens bredd på skidåkare där fokus inte enbart ligger på de duktigaste åkarna. I SSLK är alla barn och ungdomar välkomna oavsett nivå, vilket är möjligt tack vare klubbens uppdelning i olika grupper som tränar och tävlar olika mycket.”

”Barnen är också varandras bästa peppare både i mot- och medgång. Det är en viktigt värdering i klubben att ta hand om varandra på bästa sätt”, tillägger Erik.

Anders, som är tränare för freeride och har barn i alpina grupper, avslutar: ”Det bästa med SSLK är helt klart att man får ha roligt på snö med många, många andra som gillar samma sak!”

Är det något ni skulle vilja säga till någon som funderar på att börja med slalom eller freeride?

”Klart ni ska vara med! Det går åt lite tid, men tiden är väl investerad. Världens roligaste sport tillsammans med sina bar och världens trevligaste människor… Kan det bli bättre?”, utbrister Marcus och Erik fyller på: ”När den tid på året närmar sig när andra tycker att det blir mörkt och kallt så har vi skidåkare högsäsong, då lever vi som mest intensivt och njuter av snö och skidåkning!”

Edda fortsätter: ”Alpint är en fantastisk sport där hela familjen kan njuta tillsammans även om alla är på olika nivåer. Och så är det utomhus, vilket är härligt!”.

”Tveka inte att kontakta klubben för att komma igång med skidåkningen”, säger Christian och avslutar: ”vi kommer ge er råd och se till att era barn hamnar i en grupp som de kommer att trivas och utvecklas i. Mina egna barn är med i träningsgrupper och tävlar bara i klubbcupen, vilket passar dem bra. Detta passar även vår familj eftersom vi inte har möjlighet att lägga den tid som krävs för att vara med i en tävlingsgrupp”.

”Alla är välkomna att ha kul ihop med oss, oavsett om man vill åka skidor eller snowboard”, avslutar Anders.

Frågor och svar

  • När börjar slalomsäsongen? Normalt startar slalomträningen i Väsjöbacken vecka 2.
  • Vad behöver man för utrusning? Hjälm, ryggskydd, skidor, stavar och kläder efter väder. Skidorna bör vara en slalomskida som inte är för lång och med kort svängradie (dvs inte twintipskida). Det är viktigt att du som förälder lär dig underhålla skidorna! Pjäxorna ska sitta bra och varken vara för stora eller små och inte heller med för hård flex.
  • Vem tränar barnen? I alla yngre träningsgrupper har vi föräldratränare, från och med U14 tränas barnen av arvoderade tränare. Om man som förälder kan vara tränare så kan man få förtur i kön!
  • Vad kostar det? Medlemsavgiften är 500 kr för enskilt medlemskap eller 1000 kr för hel familj. Till denna avgift tillkommer en träningsavgift, se mer information här: http://www.sslk.nu/Medlemsinformation/Blimedlem/. Dessutom behöver man köpa liftkort i Väsjöbacken.
  • Hur gör man för att ställa sig i kön? Fyll i en medlemsansökan eller kontakta köansvarig om du har frågor: http://www.sslk.nu/Medlemsinformation/Blimedlem/

Vi ses i backen i vinter!

 

Skribent: Marlene Roos
Epost: This is a mailto link

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

För att bli medlem och börja träna, använd vårt formulär för medlemsansökan / anmälan till träning »

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08-929161
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se