Hoppa till sidans innehåll

SM Parallellen och Januarismällen-Åkarna visar fin form och flest på start.

09 FEB 2019 11:18
VM är full igång och det innebär att klubbens FIS har en lugnare period då det under pågående VM är FIS tävlingspaus.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2019 11:18

VM är full igång och det innebär att klubbens FIS åkare kommer att få en lite lugnare period. Det är nämligen FIS tävlingsfritt i Sverige under VM. Det kan vara väl behövligt för alla åkare, tävlingsfritt och tid för återhämtning och träning. Tävlingssäsongen för en FIS åkare är lång, den börjar i november och slutar i april.  

Våra åkare har under föregående helg tävlat i SM i paralllell-slalom under SM veckan i Sundsvall. Där har vi tidigare meddelat att Liv Ceder knep ett silver. Silvret var Livs första medalj på senior SM och intervju med SVTplay hälsade Liv, ”Jag förlorade inte guldet – jag vann ett silver”.  Stort grattis till Liv och en härlig inställning.

Parallell-kvalet inleddes tidigt fredag morgon och med till kvalet fanns på damsidan Emma Sahlin som hade den snabbaste kvaltiden och Liv Ceder. I herrarnas kval lyckades både Oscar Holmgren och Gustav Dalmalm kvala vidare till tävlingen med 16 deltagare i respektive klass. Tyvärr blev alla utom Liv utslagna i första mötet. Men kanonbra kämpat och klubben fortsätter att sätta tydliga avtryck.  

Efter SM fortsatte helgen med FIS tävlingen Januarismällen Nocco Alpine Elite Tour deltävling. Platsen var på lördagen Sundsvall Södra berget och söndagen i Nolby. Här fortsatte SSLK åkarna att prestera på topp.  I lördagens SL hade Gustav Dalmalm stor chans till pallen. Gustav låg 3a efter åk1, tyvärr var det lite stökigt med underlaget och lite missar gjorde att Gustav föll ner till en 11e plats.  På damsidan hade vi 4 tjejer topp 17 så en bra insats från damerna också.

Touren fortsatte på söndagen till Nolby. Ett ymnigt snöfall över Sundsvall med omnejd gjorde tävlingsförhållande riktigt tuffa. Inställningen från klubbens åkare är tydlig, väder spelar ingen roll, det är en vintersport och man måste vara förberedd på alla olika typer av väder. Igen visade Gustav Dalmalm fint formbesked, 3a igen efter åk1. Men som under lördagen blev färden ner i åk2 lite stökig och Gustav föll åter ner och slutade på en 10e plats. Gustav visar på storform och vi ser med spänning fram emot kommande tävlingar.

Liv hade farten med sig och efter åk1 var Liv 4a tätt följt av Julia Digerfors med en ynka hundradel. Färden ner i åk2 slutade olyckligt med en urkörning för Julia, men Liv hade snabba skidor och klättrade hela 3 placeringar och tog hem segern. Grattis Liv till ännu en slalomseger.

 

Härligt med alla våra duktiga FIS åkare och vi ser fram emot fler härliga tävlingar - Lycka till. 

 

Foto: Bildbyrån och privata

Skribent: Suzanne Ceder
Epost: Adressen Gömd

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08929161
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se