Hoppa till sidans innehåll

Dubbel vinst och pallplatser - bra start på 2019!

06 JAN 2019 22:19
FIS året 2019 börjar som 2018 slutade. Flera fina placeringar och prestationer.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2019 22:19

I Duved har det tävlats från torsdag till söndag. En stor del av Sveriges toppåkare från landslagens olika grupper var på plats för att tävla. Första dagarna var disciplinen storslalom, Östersund som arrangör och många Sollentuna-åkare i startfältet.

I ett regnigt och blåsigt Duved dag 1 körde Liv Ceder till en placering 5 och Emma Sahlin en 7e plats. Fredagen avancerade tjejerna och Emma Sahlin körde hem en pallplats. Grattis Emma till en fin 3e plats och Liv 4a.

Högst upp på pallen i fredagens GS var Helena Hoerte Softeland från Norge och 2a Lin Ivarsson Åre SLK. Torsdagens GS vanns av Lin Ivarsson Åre SLK, Wilma Marklund Umeå alpina 2a och Michelle Kervén Huddinge alpina 3a. 

Lördag, dags för slalom. Nu fanns det revanchsugna SSLK-herrar, Oscar Holmgren låg efter första åket på plats 14. Han kände att det fanns mer att ge, så till andra åket, bra startnummer och full gas blev det nu snabbaste åket och avancemang till pallen. Grattis Oscar en fin 3e plats. Denna dag högst upp på pallen Mathias Tefre Norge och 2a Axel Lindqvist Sundsvalls SLK. Oscar följde upp med en fin-fin 4e plats i söndagens slalom, som blev en helnorsk pall. 

Tjejernas slalom här körde Liv Ceder hem en dubbel seger. Vinst i både lördag och söndagens tävling. Lördagens slalom blev en delad seger med Lisa Nyberg Åre SLK och 3a Emma Hammergård Gävle Alpina. Samma tjejer, som alla går på RIG Järpen delade pallen på söndag. Liv som låg 5a efter åk 1 kände att det kan bli en bättre placering om "jag gasar ordentligt". Gasen räckte hela vägen upp till seger och Emma 2a och Lisa 3a.

Julia Digerfors lyckades också riktigt fint i helgens slalom, en 9e plats på lördagen och söndagen ett riktigt bra åk 2 som räckte till en 6e plats.  

Grattis till er alla !! 

Under helgen har det också varit FIS ENL slalom-tävlingar i Falun och Bjursås, med Alexander Alm (år2 NIU Torsby) med bra fart under skidorna. Totalt har det varit 4 slalom tävlingar, Alexander blev 3a och 4a i Falun och i Bjursås blev det en urkörning och en fin 2a plats. Stort Grattis Alexander. 

 

Vi glädjs åt alla fina Sollentuna framgångar och önskar fortsatt lycka till. 

Skribent: Suzanne Ceder
Epost: Adressen Gömd

LIVERESULTAT

 

 

 

Bli medlem?

Här finns information om att bli medlem och länk till medlemsansökan

 

Ny adress?

Glöm inte att meddela administratören för din grupp och This is a mailto link om du ändrar e-post eller telefonnummer.

Postadress:
Sollentuna SLK - Skidor
Box 721
19127 Sollentuna

Besöksadress:
Väsjöbacken
19248 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08929161
E-post: This is a mailto link

Se all info

Huvudsponsorer

Cramo

Samsyn Väsjön

 

Samarbetspartner Guld

Rossignol

 

Samarbetspartner Silver

Adtraction

Alpingaraget

 

Samarbetspartner Brons

Avanti Alpin

Sollentuna Bildemontering

Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Mountain lodge & resort - www.klovsjopanorama.se